Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Tačno mesec dana nakon što smo dobili Team Sonic Racing stigla nam je još jedna karting igra sa prepoznatljivim junacima – Crash Team Racing Nitro-Fueled. Ovaj naslov nije nastavak niti potpuno nova vožnja, već rimejk legendarnog hita sa prve Sony PlayStation konzole, baš kao što je to bio slučaj sa Crash Bandicoot N.Sane Trilogy. Obzirom da smo bili oduševljeni Crash trilogijom, možete samo da pretpostavite da smo imali visoka očekivanja i od CTR: Nitro-Fueled.

Dodatan razlog za to je bila i informacija da će ovo izdanje imati neke elemente iz druge dve Crash karting igre, Nitro Kart i Tag Team Racing, šta ga čini ultimativnim izborom za sve ljubitelje žanra, kao i za igrače koji su pre dvadeset godina provodili vreme igrajući baš ovo karting remek delo. Nitro-Fueled obuhvata ukupno 31 stazu iz prethodnika i preko 30 junaka, a taj spisak na kojem se nalaze i neke nove face otkriva da Beenox nije samo sedeo skrštenih ruku reciklirajući sadržaj, već su se oni potrudili da u igru ubace i dosta novina.

Crash Team Racing Nitro-Fueled screenshots

Jedna od njih je Adventure mod koji je podeljen na Classic i Nitro Fueled režime. Obe stvari su identične u suštini, a jedina razlika je u tome što u Nitro Fueled igračima nudi više slobode jer oni mogu da menjaju likove, izgled vozila, kao i nivo težine.

Zbog poslednje navedene stavke ovaj mod igre je možda i najpodesniji za novajlije jer je Crash Team Racing Nitro-Fueled pakleno težak. Igra se na prvi pogled ne razlikuje od drugih karting ostvarenja na koje smo obično navikli da budu namenjeni klincima, ali ima nekoliko naprednih, možda je bolje reći nezgodnih, mehanika koje će igrači morati da se savladaju kako bi mogli da pretenduju za prvo mesto (koje je jedino koje se računa u ovoj igri).

Veštačka inteligencija protivnika je okrutna i neće dozvoljavati ni najmanje greške, ali je pohvalno to što rubber banding nije tako primetan kao u drugim ostvarenjima. Kada igrači jednom nauče kako da izvedu Power slide i upoznaj se na svih 11 powerup ajtema, tada počinje prava zabava, ali verujte nam da će se do tad njihovi dlanovi dobrano oznojiti.

Crash Team Racing Nitro-Fueled screenshots

Adventure je specifičan i zbog toga što donosi pravu malo story kampanju, a priča je otrpilike onakva kakva se može očekivati. Krajnji utisak je pozitivan, a jedina zamerka je što će biti potrebno svega 5-6 sati da se ona završi. Autori možda očekuju da će se igrači mučiti na pojedinim trkama, ali je dobra vest da CTR nudi još nekoliko drugih modova koji su zanimljivi, ali i još izazovniji, što bi već trebalo dobrano da namuči igrače koji planiraju da pokupe sve trofeje i ačivmente. Najviše vremena očekujemo da će igrači provesti u mutliplejeru, da li ispred jednog ekrana ili onlajn, a ovde Nitro-Fueled, kao što i očekujete, dobija novu dimenziju i potpuno oduševljava naročito u društvu.

Sledeći filozofiju iza N. Sane Trilogy ili Spyro Reignited Trilogy, i razvojni tim Beenox je izgradio Nitro-Fueled od nule, što znači da su u igru ubačeni novi modeli likova, vozila i okruženja, a fizika i kontrole su kopirani tako da budu identični kao ranije. Krajnji rezultat je impresivan naročito poređenjem dve verzije kada se primećuje ogroman skok u napred u poslednjih 20 godina. Direktnom analizom se takođe primećuju i manje devijacije u izgledu staza kao i u pogledu mehanike, ali ovo će verovatno primetiti jedino najtvrdokorniji ljubitelji prvobitnog izdanja.

Crash Team Racing Nitro-Fueled screenshots

Nivo detalja u novoj igri zaista impresionira i uspeo je da nas oduševi više nego konkurentska igra, gde najviše briljira simpatična animacija glavnih likova. Zvučna podloga je takođe sačinjena od originalnih i remasterizovanih kompozicija, a autori su igračima ostavili izbor da kroz igru koriste onu koja im se više dopada.

Crash Team Racing Nitro-Fueled je očigledno pravljen za sve one koji su se sa Crash-om upoznali na PSX konzoli (kojih je očigledno bilo dosta i u razvojnom timu Beenox), ali će u ovom ostvarenju uživati i svi oni koji su nekako preskočili ovaj biser. Uz nove apdejte i činjenicu da se igra prodaje po nižoj ceni u odnosu na puna izdanja samo dodatno govori da ovo ostvarenje ne sme da se preskoči!

Igru nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Tačno mesec dana nakon što smo dobili Team Sonic Racing stigla nam je još jedna karting igra sa prepoznatljivim junacima - Crash Team Racing Nitro-Fueled. Ovaj naslov nije nastavak niti potpuno nova vožnja, već rimejk legendarnog hita sa prve Sony Pl
8.5
Ne propuštati!
Izvođenje
8.5
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
9.6
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!