Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Left Alive

Sigurni smo da je Front Mission serijal mnogim igračima potpuno nepoznat, ne samo zato što je većina igara franšize ispod prosečnog kvaliteta već i zato što je poslednji nastavak objavljen davne 2010. godine. Ono što je nekad bio sasvim solidan niz taktičkih igara, sada traži novu publiku na drugoj strani o čemu svedoči spin-off ostvarenje Left Alive. Mada se to na prvi pogled nije dalo zaključiti, ovaj eksperiment pak zaslužuje još manje pažnje.

Igra predstavlja sukob dve fiktivne evropske zemlje i upoznaje nas sa tri junaka koje će igrač imati priliku da vodi naizmenično kroz priču. Autori su se potrudili da se likovi podosta razlikuju, a zajedničko im je to što su se našli u vrtlogu rata iz kog će pokušati da se izvuku na svoj način. Atmosfera priče je sigurno najsvetlija stvar u igri, a dopala nam se mogućnost odlučivanja tokom radnje iako je scenario u celini neinspirativan.

U stvari, ne možemo a da ne pomislimo da je Left Alive naslov koji smo igrali na PlayStation 2 ili možda čak i prvoj Sony konzoli. Radnja igre podseća na komično loše japanske igre iz tog perioda (sa sve užasnom glasovnom glumom), baš kao i samo izvođenje koje je poput ostvarenja iz tog perioda.

Koncept Left Alive je zanimljiv, jer izvođenje kombinuje nekoliko različitih mehanika kao što su šunjanje, upravljanje ogromnim mecha robotom ili napucavanje sa negativcima. Ipak svaki od tih elemenata nosi i nešto loše sa sobom, jer je na primer osećaj pucanja neuverljiv i ona deluje trapavo, a veštačka inteligencija protivnika kao da ne postoji. U nekim momentima oni će videti glavne likove sa nenormalne razdaljine, dok će u drugim situacijama uraditi nešto potpuno glupavo. Ovakva nepredvidljivost narušava celo iskustvo, što je najizraženije prilikom šunjanja koje u ovom obliku gubi svaku poentu.

Left Alive screenshots

Još jedan dokaz da je Left Alive upotrebio vremeplov i stigao iz prošlosti je grafička prezentacija koja nas je podsetila na igre od pre desetak godina. Nedostatak detalja i modernih specijalnih efekata tek malo oblažuju solidni modeli glavnih likova, ali je to nedovoljno za prelaznu ocenu. Uz sve to, igra ima ogromne tehničke probleme u PC verziji, ali i na PlayStation 4 konzoli što sugeriše da naslov nije najbolje optimizovan. U scenama sa najviše detalja ovaj naslov gotovo da dolazi do tačke pucanja.

Do sada smo u više navrata pisali o igrama koje su uspele da nas pozitivno iznenade, a Left Alive je uradio potpuno suprotno. Od naslova koji je zasnovan na Front Mission univerzumu i koji vuče inspiraciju iz Metal Gear Solid igara smo očekivali mnogo više – na kraju moramo da priznamo da je ovo jedna od najlošijih igara u serijalu.

Igru nam je poslao Square Enix, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Left Alive

Sigurni smo da je Front Mission serijal mnogim igračima potpuno nepoznat, ne samo zato što je većina igara franšize ispod prosečnog kvaliteta već i zato što je poslednji nastavak objavljen davne 2010. godine. Ono što je nekad bio sasvim solidan niz t
3.2
Loše
Izvođenje
3.2
10
Vizuelne karakteristike
3.0
10
Zvuk
6.2
10
5.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!