Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Battle Princess Madelyn

Battle Princess Madelyn jedan je od brojnih naslova koji je započeo svoj put kroz Kickstarter ali je, srećom, na kraju postao i jedan od retkih koji je na ovaj način uspeo da stigne u (digitalne) prodavnice. Mada ne bi trebalo da bude tako, ovaj podatak je uspeo da nas obraduje, ali to je tek jedan deo lepe priče o ovom ostvarenju. Naime, autor naslova Christopher Obritsch radio je vredno na nostalgičnom naslovu koji je posvetio svojoj ćerki Madelyn po kojoj ovo ostvarenje nosi ime. Kada se neka igra priprema sa toliko ljubavi, ponadali smo se da nas krajnji proizvod neće razočarati.

Uglavnom i jeste tako, jer Battle Princess Madelyn donosi nalet nostalgije kakav smo očekivali nakon prvog odgledanog trejlera iz igre. Naslov upada u platformski žanr, a kombinuje tzv. metroidovania izvođenje i akciju poput one u legendarnom Ghost n’ Goblins. U zavisnosti od toga da li odaberete Story ili Arcade mod gejmplej će se pak drastično razlikovati.

Battle Princess Madelyn screenshot review

Mada koriste iste nivoe i neprijatelje, Story kampanja deluje kao centralna tačka igre. Ovde će biti predstavljena glavna junakinja princeza Madelyn kojoj zloće otimaju porodicu i ubijaju psa, pa zatim i njen pokušaj da stvari vrati na mesto.

Bacajući koplja na neprijatelje i savlađujući platformske probleme, igrač ima zadatak da kroz niz nivoa isprepletanih u gust lavirint ispunjava zadatke NPC likova, otključava nova oružja i tajne.

Battle Princess Madelyn screenshot review

Ukoliko ste igrali neki od predstavnika žanra, kao što je recimo Guacamelee, slično možete da očekujete od ove igre. Doduše, naslov kao da je kreiran da bude što teži za igrače, možda previše ugledajući se na njegove uzore. Ipak, ovde je to urađeno kroz niz staromodnih dizajnerskih rešenja, koji više deluju kao propust nego namerna odluka. Na primer, quest-ovi koje daju sporedni likovi nisu upisani nigde i oni neće ponoviti zadatke kroz naredne pokušaje da popričate sa njima, pa ćete morati da ih pamtite (ili i da ih zapisujete). Naslov će takođe testirati snalažljivost i memoriju gejmera jer u igru nije ubačena mapa koja je obavezan deo metroidovania ostvarenja. Kada se tome dodaju nemilosrdni neprijatelji nameće se utisak da je Battle Princess Madelyn namenjen tvrdokornim igračima.

To dodatno dokazuje Arcade režim koji u potpunosti koristi koncept viđen u Ghost n’ Goblins. Ovde su nivoi ,,poslagani” u jednu koherentnu ravan, pa je izbegnuto traganje za odgovarajućim putem, ali to ne znači da će igra biti išta lakša.

Battle Princess Madelyn screenshot review

Autor ovog ostvarenja potrudio se probudi nostalgiju kod igrača gde god je mogao o čemu govori i odluka da se upotrebi 2D pixel art grafika. Bilo da ste protivnik ili pobornih ovog stila, Madelyn izgleda lepo zbog kolorita, količine detalja, ali i dizajna okruženja i likova. Veliki dodatni plus su ručno crtane animacije koje se koriste za pripovedanje radnje, ali je šteta što ih nema više. Muzička podloga igre nije tako upečatljiva kao u glavnom uzoru, ali je prijatna i zanimljivo je to da je autor dodao naknadno nekoliko novih kompozicija.

Razvojni tim i dalje vredno radi na igri o čemu svedoče apdejti koji su objavljeni nakon premijere igre, što je dobra vest jer je naslov došao sa primetnim brojem bagova. Pored nade da će najvažniji problemi uskoro biti ispravljeni, nadamo se takođe da će autor u budućnosti omogućiti promenu kontrola.

Nakon testiranja Battle Princess Madelyn možemo samo da zaključimo da se radi o solidnom ostvarenju, iako je po svemu sudeći ona okrenuta samo hardcore igračima. Zbog ,,aljkavosti” autora mi smo na kraju samo dobili smo inspiraciju da još jednom probamo da pređemo Ghosts ‘n Goblins.

Igru nam je poslao Hound Picked Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Battle Princess Madelyn

Battle Princess Madelyn jedan je od brojnih naslova koji je započeo svoj put kroz Kickstarter ali je, srećom, na kraju postao i jedan od retkih koji je na ovaj način uspeo da stigne u (digitalne) prodavnice. Mada ne bi trebalo da bude tako, ovaj poda
7.2
Zanimljivo
Izvođenje
7.2
10
Vizuelne karakteristike
7.1
10
Zvuk
8.5
10
7.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!