Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Sims 4: Seasons

Već smo više puta spominjali da je Electronic Arts dobrano promenio svoju politiku u vezi sa The Sims serijalom nakon što je četvrta igra naišla na negativnu reakciju publike. Od tada je objavljeno više besplatnih ispravki za igru, a EA je čak i proredio štancanje ekspanzija. Pa tako, umesto dve, pa čak i tri izdanja godišnje, već nekoliko godina unazad dobijamo po jedno veliko proširenje igre. The Sims 4 Seasons je peta ekspanzija, a sa sobom donosi i neke možda i najznačajnije novine do sad.

Seasons nedvosmisleno označava temu ekspanzije koja u The Sims 4 uvodi godišnja doba, vremenske nepogode i padavine, kao i praznike. Drugi i treći naslov su takođe imali ovakvo proširenje iz kojih je Maxis pozajmio neke elemente, ali taman u tolikoj meri da najnovije izdanje deluje osvežavajuće ne samo za poslednju igru već i ceo serijal.

The Sims 4 Seasons

Osim vizualnih efekata, promena godišnjih doba utiče i na gejmplej: igrači će sad morati da paze na to kako su obučeni simići. I ovo treba shvatiti ozbiljno, jer previše lagana odeća tokom zime donosi promrzline i preuranjenu smrt za njih.

Godišnja doba se takođe i razlikuju po količini sadržaja i opcija koje donose sa sobom, pa tako moramo odmah da kažemo da zima deluje najprimamljivija. Možda ovde ne bismo trebali da otkrivamo baš sve detalje, već da prepustimo da ih sami otkrijete, ali moramo da istaknemo da je The Sims 4: Seasons uspeo da nas prijatno iznenadi.

U korisničkom interfejsu pojavila se nova ikonica za kalendar koji osim što pokazuje praznike i termine održavanja festivala, po prvi put jasno govori kada koji simić ide na posao. Obzirom koliko je ova opcija korisna, postavlja se pitanje kako to da se autori ranije nisu toga setili. Sada kada je tu, povratak na vanila verziju bi nam teško pao.

The Sims 4 Seasons

Ono što nam je najviše zasmetalo je najverovatnije činjenica da su autori izgleda najviše radili na uvođenju nove mehanike u igru. Pa tako, The Sims 4: Seasons je prva ekspanzija koja u sebi ne sadrži novu mapu, a uvodi tek jednu novu granu zanimanja. U paketu se pak nalazi dosta novih predmeta pa ne verujemo da će se igrači previše žaliti.

U skladu sa temom igre, Seasons je okrenut prirodi pa simići sada mogu da odabetu i karijere cvećara ili botaničara – oni mogu da gaje biljke i zarađuju finu svotu novca prodajući ih drugim. Možda nije previše glamurozno, ali zna da bude zanimljivo.

The Sims 4 Seasons

Tehnički je igra najmanje napredovala u odnosu na svoju premijeru, a Seasons samo pokazuje to kako se autori trude da što bolje prikriju nedostatke grafičkog endžina (sad već možete da razmišljajte o World of Warcraft dok ovo čitate). Iz daleka, igra deluje pristojno, ali čim krene da se zumira postaje jasno da je četvrti The Sims izašao dosta davno. Dizajn novih predmeta, efekata i okruženja je nov, pa će godišnja doba uspeti da osveže igru.

Nakon detaljnog testiranja možemo da kažemo da Seasons sada deluje kao neizostavni deo The Sims 4 i preporučujemo da to bude sledeća stvar koju bi trebali da nabavite nakon kupovine osnovne verzije igre. Možemo takođe i da ponovimo kako je ovaj naslov sada ispeglan i daleko bolji u odnosu na stanje u kojem se nalazio pre četiri godine, ali verovatno ne moramo, jer ako nas pratite redovno znate da ovo pričamo već odavno. Bez obzira na to koliko godina imate, The Sims daje igračima ogromnu slobodu da ga igrate na sebi svojstven način i može da pruži mnogo sati dobre zabave.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

The Sims 4: Seasons

Već smo više puta spominjali da je Electronic Arts dobrano promenio svoju politiku u vezi sa The Sims serijalom nakon što je četvrta igra naišla na negativnu reakciju publike. Od tada je objavljeno više besplatnih ispravki za igru, a EA je čak i pror
8.3
Ne propuštati!
Izvođenje
8.3
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
8.3
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!