Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dragon Ball FighterZ

Treba čestitati osobi u Bandai Namco kome je pala na pamet ideja da jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih anime serijala prosledi u ruke veterana žanra borilačkih igara. Mada smo u prošlosti imali prilike da vidimo neke promašaje baš kada je delovalo da kombinacija dva velika imena ne može da omane, ono što je Arc System Works uspeo da uradi sa Dragon Ball FighterZ na momente deluje nestvarno. Ne samo da se radi o fenomenalnoj borilačkoj igri već i verovatno najboljoj adaptaciji legendarnog anime serijala.

Razvojni studio najpoznatiji po Guilty Gear igrama, odlučio se da sa FighterZ napravi timsku 2D tuču u kojoj igrači kontrolišu tim od po tri borca sačinjenih od zvezdi popularnog animea. Na spisku poznatih junaka našlo 24 najpopularnijih (i najuvrnutijih) likova, a njima se specijalno za ovu priliku pridružila i Android 21, koju je lično kreirao Akira Toryama, autor serijala.

Dragon Ball FighterZ

Igra je podeljena u nekoliko standardnih modova koje očekujemo od jednog tipičnog predstavnika žanra, a tu posebno mesto zaslužuje Story mod. Doduše, verujemo da će priča biti najinteresantnija ljubiteljima serije, koji će sigurno sa oduševljenjem dočekati novu epizodu Dragon Ball sage, dok će ljudima koji se po prvi put sreću sa ,,Zmajevim Kuglama” biti potrebno dosta privikavanja. Priča se trudi da uvede lagano igrače u radnju (ipak serijal postoji više od 30 godina), ali je serijal oduvek bio poznat po apsurdnim detaljima, pa je predznanje ipak potrebno kako bi se ispratio FighterZ. Ipak, vredno je pohvaliti trud koji su autori uložili u ovaj režim, računajući tu i angažovanje pravih glumaca (na žalost igra će ostati upamćena po poslednjem snimanju glumice Hiromi Tsuru (Bulma) koja je preminula krajem 2017.).

Dragon Ball FighterZ

Konfuzija sigurno neće biti manja ni kada se iz priče ,,uleti” u prvi meč. Kompleksni potezi i specijali koji zauzimaju ceo ekran sigurno će delovati zastrašujuće novajlijama, ali je navikavanje na igru iznenađujuće prosto. Dugogodišnje iskustvo razvojnog tima Arc System Works ove je sigurno došlo u prvi plan, jer su autori znali da moraju da naprave ostvarenje koje će podjednako biti privlačno novim igračima, kao i veteranima žanra. U tome su uspeli, jer je izvođenje specijalnih poteza lagano i za igru uživanje u igri nije potrebno poznavanje naprednih tehnika. Sa druge strane, veterani će izazov imati u kreiranju dugačkih komboa, za koje će biti potrebno da se uloži dosta vremena i vežbe.

Dragon Ball FighterZ

Ukoliko volite tuče, u Dragon Ball FighterZ verovatno možete pronaći sve što tražite, ali ono gde ovaj naslov najviše oduševljava je fenomenalna prezentacija koja na momente deluje i bolje od same serije. Kvalitet animacije i glatki prelazi između među sekvenci i samog meča deluju apsolutno atraktivno, zbog čega FighterZ još više deluje kao savršeno zaokružen naslov.

I nakon Story moda, okršaja protiv kompjuterski vođenih likova ili prijatelja, naredni korak svakog DBFZ igrača će sigurno biti multiplejer gde se nalazi prava konkurencija. Ovaj segment igre jedino možemo da izdvojimo kao problematičan jer smo primetili lag u mečevima, a i matchmaking nije bio baš najsjajniji. Dok probleme sa serverima možemo lako objasniti navalom igrača koji su usled nedostatka kvalitetnih igara tokom januara navalili na FighterZ, matchmaking je komponenta u koju Arc System Works mora da uloži još dosta truda. Okej, mora se priznati da je situacija u vreme pisanja teksta bolja u odnosu na početak života igre, ali je ovaj segment još uvek daleko od savršenog.

Dragon Ball FighterZOd nastanka Dragon Ball serije i osamdesetih godina prošlog veka pa do sad imali smo priliku da vidimo i odigramo brojne naslove rađene prema ovom animeu. Kao i sve igre sa licencom, i Dragon Ball naslovi su bili uglavnom loši uz par odličnih igara. Međutim, čak ni najbolji među njima nisu ostavili ovako dobar utisak kao FighterZ. Ova igra je sigurno najbliža ,,izvornom materijalu”, a poseduje zabavan gejmplej koji će biti pitak svim igračima, bez obzira na to da li su gledali Gokua i družinu ili ne.

Igru nam je poslao Bandai Namco Entertainment i ComputerLand, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti

Ukratko

Dragon Ball FighterZ

Treba čestitati osobi u Bandai Namco kome je pala na pamet ideja da jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih anime serijala prosledi u ruke veterana žanra borilačkih igara. Mada smo u prošlosti imali prilike da vidimo neke promašaje baš kada je del
9.2
Ne propuštati!
Izvođenje
9.2
10
Vizuelne karakteristike
9.2
10
Zvuk
9.9
10
9.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!