Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Battlerite

Malo ko je ostao ravnodušan neverovatnom popularnošću MOBA žanra koji trenutno dominira na eSport sceni, pa nije ni previše čudno to što drugi razvojni timovi pokušavaju da nađu svoje ,,mesto pod suncem”. Jasno je da takav posao nije nimalo lak  pored giganta kao što su Dota2, League of Legends, pa i Heroes of the Storm.  Najnoviji u nizu je Battlerite, igra razvojnog tima Stunlock Studios, koja je već tokom Early Access faze uspela da navuče igrače.

Battlerite u stvari tek podseća na pobrojane MOBA naslove, iako se zapravo radi o igri koju autori najradije opisuju kao team arena brawler. Umesto trčkaranja po mapi, grindanja i jurenja sekundarnih ciljeva, ovaj naslov je sveden na direktne okršaje timova u areni. Okršaji u igri su dva na dva ili tri na tri na mapi osrednje veličine, u mečevima koji se igraju na tri pobede.

Battlerite

Ukoliko ste nekad igrali PvP mečeve u nekim MMORPG ostvarenjima, kao što je World of Warcraft, to bi bilo neko najbliže poređenje. Da dodatno ilustrujemo koliko je Battlerite fokusiran na borbe, moramo naglasiti da u igri ne postoji skala za manu (osim posebne skale za ultimate), a kontrolisanje likova se obavlja preko WASD tastera.

Ne treba pomisliti da je igra zbog toga jednostavnija obzirom da se gameplay svodi samo na dobro baratanje specijalnim, EX i ultimate potezima, bafovima, kao i veštim taktičkim kontrolisanjem cooldown-a.  Stunlock Studios nije novajlija u žanru, jer ovaj tim stoji iza solidnog Bloodline Champions iz kog su autori pokupili najviše iskustva. Samim tim, sistem u Battlerite kreiran je tako da svakom igraču da prostora da razvije svoj stil igre.

Tome pomaže i solidna lista heroja koji se nalaze u igri, koji ne samo da su estetski šarenoliki, već poseduju i različite kombinacije specijala. Ovde je Stunlock Studios očigledno dobro proučio sve što je do sad viđeno u sličnim igrama i potrudio se da igračima ponude najveću varijaciju likova, kako bi oni mogli da pronađu heroja koji im najviše odgovara.

Battlerite

Kako je igra free-to-play bilo je za očekivati da je na početku otključan tek deo njih, dok se ostali polako kupuju igranjem mečeva. Alternativno, igrači imaju opciju da kupe All Champions Pack po ceni od 27,99€ koji otvara sve heroje. Pored toga tu je i loot box sistem, gde igrači mogu da troše ingame monute za otvaranje kutija u kojim se obično kriju dodatni kostimi i beskorisne stvari kao što su avatari i slično. Samim tim nismo imali želju da trošimo pravi novac na igru, što samo govori da su autori free-to-play formulu iskoristili na najbolji način.

Mada redovno uspeva da nas odlično zabavi, Battlerite ima i svojih mana koje se najviše ogledaju u tehničkim karakteristikama igre. Grafički endžin deluje sasvim solidno i tu dolazi do izražaja odličan dizajn igre, ali meniji izgledaju kao da su i dalje u Early Access fazi. Takođe, primetili smo i neke bagove tokom našeg testa, koji nisu zasmetali u mečevima. Ono što je najbitnije je da igra deluje kao da je dobro balansirana, zbog čega se brzo zaboravljaju svi nedostatci igre.

Obzirom da mečevi traju kratko, Battlerite je odličan izbor bez obzira da li želite da igrate organizovano sa vašim timom ili samo hoćete da ubijete slobodno vreme. Ovaj naslov ima sve elemente koji nam govore da će dosta dugo ostati na sceni i uspeo je da nas prijatno iznenadi tako da ima naše najviše preporuke.

Igru nam je poslao Stunlock Studios, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti

Ukratko

Battlerite

Malo ko je ostao ravnodušan neverovatnom popularnošću MOBA žanra koji trenutno dominira na eSport sceni, pa nije ni previše čudno to što drugi razvojni timovi pokušavaju da nađu svoje ,,mesto pod suncem". Jasno je da takav posao nije nimalo lak  pore
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.4
10
Vizuelne karakteristike
8.4
10
Zvuk
8.7
10
8.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!