Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Cars 3: Driven to Win

Dobro je poznato pravilo da svaki nov animirani film mora da dobije i svoju igru, ali je takođe i nepisano pravilo da ovakvi naslovi retko kad budu vredni pažnje. Cars 3: Driven to Win je video igra rađena po aktuelnom animiranom film koji je nedavno stigao u naše bioskope, a mada je bilo teško očekivati previše od ove igre, moramo priznati da je ona uspela da nas prijatno iznenadi.

Stvari nisu počele sjajno. Posle ubacivanja diska u konzolu i učitavanja igre postalo je jasno da je veza sa bioskopskim ostvarenjem svedena na svega desetak minuta priče. Ne preterujemo, jer nakon uvoda, priča je potpuno izbačena iz igre i ne postoji čak ni tekstualni delovi koji bi možda proširili dešavanja iz filma. Umesto toga igrači će morati da se zadovolje sa 22 lika iz dosadašnjih animiranih ostvarenja koji su ubačeni u Driven to Win. Sa druge strane pohvalno je to što se sva vozila mogu podešavati brojnim dodacima koji su ubačeni u Cars 3.

Cars 3 Driven to Win

Mehanika vožnje je relativno prosta i osim savladavanja krivina i postizanja što boljeg vremena, velikim delom se svodi i na izvođenje trikova tokom trke kako bi se napunila skala za turbo. Naravno kao što možete očekivati, turbo je često presudan faktor za pobedu. Osim standardnih trka igračima na izboru stoji još pet dodatnih režima koji će obezbediti zabavu na “duge staze”. Battle Race nas je najviše podsetio na Mario Kart i slične karting igre gde se tokom trke skuplja oružje i druga pomagala.

Sa druge strane, Takedown podseća više na Burnout serijal i ovde je cilj uništiti što više drugih vozila. Stunt Showcase je rezervisan za izbođenje što luđih trikova, a Best Lap je time trial gde se juri najbolje vreme. Na ovom spisku, kao najzanimljiviji se izdvaja Playground koji stavlja igrača u sandbox i daje mu izbor zadataka koje želi da ispuni. Doduše, ovde nam se čini da su autori mogli malo više da se potrude i ponude igračima malo veću količinu sadržaja. Naravno, kako je naslov namenjen najmlađim igračima, verujemo da će oni biti oduševljeni.

Cars 3 Driven to Win

Pa čak i ako se naslov gleda odvojeno od toga, to jest kao ostvarenje za sve, Cars 3 nudi sasvim solidnu količinu zabave, a utisak postaje još bolji kada se u igru uključe drugi igrači putem multiplejer režima za igru ispred jednog ekrana. 

Naslov je ispeglan tako da što više podseća na animirano ostvarenje, pa posebno treba pohvaliti odličnu animaciju svih likova. Osim toga grafička prezentacija ne predstavlja ništa spektakularno, a ovde najveću zamerku moramo da uputimo dizajnu igre. Ako se uzme u obzir da su staze najvažnije u žanru vožnji, one u Cars 3 nisu uspele da nas oduševe. Ideje sigurno nisu nedostajale, pa nam se čini da su autori u ovom segmentu ulužili manje truda u odnosu na ostatak igre.  I pored brojnih prečica i nekih odličnih dizajnerskih rešenja one uglavnom deluju prazno i monotono. Samim tim, kako ih ništa ne izdvaja, lako mogu da se potpuno zaborave, što je prava šteta, jer smatramo da baš Cars 3 nudi veliku slobodu razvojnim timovima da puste “mašti za volju”.

Cars 3 Driven to Win

Uz sve do sad rečeno, moramo da kažemo da Cars 3 na nas ostavlja utisak prosečne igre namenjene korišćenju popularnosti aktuelnog filma. Šteta, obzirom na to kakav potencijal ima ovo ostvarenje, stvari su mogle da budu potpuno drugačije.

Ukratko

Cars 3: Driven to Win

Dobro je poznato pravilo da svaki nov animirani film mora da dobije i svoju igru, ali je takođe i nepisano pravilo da ovakvi naslovi retko kad budu vredni pažnje. Cars 3: Driven to Win je video igra rađena po aktuelnom animiranom film koji je nedavno
7.5
Zanimljivo
Izvođenje
7.5
10
Vizuelne karakteristike
7.3
10
Zvuk
7.8
10
8.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!