Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Lego City: Undercover

Ko je rastao uz najbolje kockice na svetu, zna pravu moć Lego proizvoda! Da je tako govori i podatak da je Lego u saradnji sa brojnim razvojnim timovima do sada izbacio mnoštvo video igara, koje su uglavnom bile na osnovu neke poznate licence (Marvel, Star Wars, Lord of the Rings itd.). Ovog puta Lego, TT Fusion i Warner Bros. Interactive Entertainment probali su nešto sasvim drugačije – da svojom originalnom pričom i univerzumom obuzmu našu pažnju. Da li su u tome uspeli saznajte u narednim redovima.

Fabula ove igre je satira na policijske i detektivske američke serije uz mnoštvo stereotipa i ’’glupih’’ fazona! Vi ste Chase McCain, detektiv, vrhunski šmeker i zavodnik, koji se vraća u Lego City nakon dve godine provedene preko okeana. Njegov cilj je da ponovo uhvati svog ljutog i najvećeg neprijatelja, Rex-a Fury-ja koji je ovog puta pobegao iz zatvora i prouzrokuje haos u gradu kockica. Gradonačelnik je lično zahtevao Chase-a za ovaj slučaj i vi tu stupate na scenu! Naravno, tu je i Chase-ova bivša devojka, Natalia, koja je nekako stalno upadala u nevolje zbog njega u prethodnih par godina pa nekako stalno odbija da ga vidi očima! Verni, tupavi i trapavi pomoćnik Frank Honey nasmejaće vas na svakom koraku. Na vašem putu ka rešavanju ovog specijalnog slučaja naletećete na pregršt luckastih profila! Učićete Kung fu, akrobacije i mnoštvo drugih veština, sve ne bi li opet iza rešetaka poslali Rex Fury-ja!

LEGO CITY Undercover

Do sada smo odigrali dosta Lego igara (autoru ovog teksta je lično omiljena Lego Star Wars: The Complete Saga) i moramo da kažemo da su do sad one uglavnom funkcionisale po istom principu. Lego naslovi su uglavnom do sad bili podeljeni na par poglavlja, dok se u svakom poglavlju nalazilo po par nivoa. Ipak, od skoro i Lego naslovi su smešteni u popularni ’’open-world’’, pa je jedna od takvih upravo i Undercover – u Lego City-ju imate potpunu slobodu kretanja! Kao McCain ćete obići mnogo iskarikiranih svetskih monumenata kao na primer Albatros Island na kojem se nalazi veliki zatvor koji jasno aludira na Alkatraz.

LEGO CITY Undercover

Makljanje je ovoga puta dosta promenjeno u odnosu na ostale Lego video igre i sada je nešto više nalik Batman Arkham franšizi ali samo dosta pojednostavljenije. Potezi koje vaš lik izvodi su interesantno usinkovani sa slou-moušnom. Vožnja kola, motora, čamaca i ostalih prevoznih sredstava je vrlo glatko odrađena i jako lepo funkcioniše. Komande su jednostavne jer su ipak ciljna publika klinci, pa je i sama igra uprošćena na najbolji način da bude interesantna i njima, ali i matorcima. Nivoi se svode na rešavanje misterija, pljačku banaka, makljanje negativaca i jurnjavu kolima. Dovoljno raznovrsni da vam ne dosade i imaju par baš pametnih i kul zagonetki. Glavna kampanja ima 15 poglavlja koje možete završiti za nekih dvadesetak sati ako igrate lagano. Multiplejer ne postoji ali naravno, menja ga dobri stari Co-op koji je danas tako retko zastupljen i baš ume da obraduje kada se pojavi u nekoj igri!

Budući da se radi o Lego igri, pogotovo onoj koja je prvo izbačena na Nintendovo Wii U konzoli, nemojte očekivati ništa spektakularno od grafike. Svakako, grad koji smo dobili u ovom ostvarenju je predivna fuzija velikih svetskih monumenata u Lego stilu i sve je nekako na mestu tako da grafički izgleda kao bombona za oko. FPS dropova nema, igra na Xbox One konzoli radi na 1080p 30fps i vrlo lepo teče. Oči vas neće boleti!

LEGO CITY Undercover

Bilo da imate dete ili da ste jednostavno dete u srcu, mislimo da treba da nabavite ovu igru. Drugačija je od ostalih Lego igara tek onoliko koliko je potrebno da ne izgubi klasičan šarm, a opet dovoljno da bude neverovatno interesantna dobrih 20-40 sati (ako pokušate da pređete na 100% trebaće vam možda i više od toga!). Ludi detektivski vajb kroz Lego City: Undercover je zaista osveženje na tržištu.

Ako ste Hardcore fan Lego kockica uzmite igru odmah. Ukoliko želite pak da je odigrate, ali ne tako rado, možda je ipak bolje da sačekate neko sniženje, u kom slučaju sigurno nećete pogrešiti. Ova igra možda je čak najbolja zamena (ili priprema) za GTA V ako ste ’’malo’’ rigorozniji roditelj!

Autor: Luka Dž. Jovanović

Ukratko

Lego City: Undercover

Ko je rastao uz najbolje kockice na svetu, zna pravu moć Lego proizvoda! Da je tako govori i podatak da je Lego u saradnji sa brojnim razvojnim timovima do sada izbacio mnoštvo video igara, koje su uglavnom bile na osnovu neke poznate licence (Marvel
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8.3
10
Zvuk
7.0
10
9.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!