Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Assetto Corsa

Nakon skoro dve godine, Assetto Corsa je konačno stigao i na aktuelne konzole! Naslov koji nam stiže iz italijanskog studija Kunos Simulazioni, predstavljen je 8. novembra 2013. u okviru Steam Early Access programa. Godinu dana kasnije objavljena je puna verzija ove simulacije vožnje, ali je ona tek nedavno stigla na PlayStation 4 i Xbox One. Da li je ovako dugo vreme utrošeno da se unapredi igra i ponudi najkompletnije iskustvo na konzolama?

Assetto Corsa od svoje prve najave karakteriše se kao prava iskonska simulacija vožnje, ona koja ne mari previše na detalje poput uzbudljive priče u karijeri ili najnovije grafičke specijalne efekte. Samim tim, ova simulacija oduvek je važila kao rezervisana isključivo za “hard kor” obožavaoce vožnji, što se u verziji za konzole nije promenilo.

Assetto Corsa

U ovom izdanju Assetto Corsa, deluje gotovo identično kao u verziji za PC. Ovo znači da će novajlije (neko reče Djixx?) potrošiti nekoliko sati samo kako bi završili krug bez okretanja na stazi ili još gore – izbegli “ljubljenje” sa ogradom. Zaboravite na “premotavanje”, a sigurni smo takođe i da će biti potrebno nekoliko dana pre nego što se igrači i usude da isključe pomagala i povećaju težinu. Ukoliko ste do sad igrali Burnout i Need for Speed, spremite se za šok.

Assetto Corsa

Ovakve stvari navele bi na to da je Assetto Corsa naslov koji veliča vozačko iskustvo, ali nažalost to nije potpuno istinita tvrdnja. AI protivnika je izuzetno loš jer oni voze samo po unapred utvrđenoj savršenoj liniji i gotovo nikad ne prave greške. Dok se druge simulacije poput Drivecluba i Forze trude da ovde unesu malo raznolikosti, Asseto je ovde baš dosadan. Čini se kao da da je napravljena samo za time trial trke, što najbolje potvrđuje Career mod koji deluje praznjikavo i previše prazno.

Sa druge strane sam osećaj tokom vožnje je neverovatan. Vozila koja su na raspolaganju nisu tako brojna kao u drugim igrama, ali svako od njih deluje potpuno drugačije.

Assetto Corsa

I dok su modeli automobila kvalitetni, isto se ne može reći i za staze. Okruženje deluje nekako previše prazno i neupečatljivo, a i same staze se međusobno jako malo razlikuju. Kako su autodromi podjednako važni kao i kola koja se nalaze na njima, Assetto Corsa deluje nedovršeno. Očigledno je da su autori zanemarili ovaj segment igre, posvećujući pažnju samo šrafovima, cilindrima, polugama i konjskim brzinama.

Posvećenost realizmu nije nešto što je loše, ali obzirom da zahteva dosta učenja, ovakvo iskustvo nije za svakoga. Samim tim naslov je namenjen igranju u dugačkom vremenskom periodu. Za ovako nešto obični gejmeri možda neće imati volje i strpljenja, ali će to predstavljati pravi praznik za tvrdokorne ljubitelje dobrih simulacija vožnji.

Ukratko

Assetto Corsa

Nakon skoro dve godine, Assetto Corsa je konačno stigao i na aktuelne konzole! Naslov koji nam stiže iz italijanskog studija Kunos Simulazioni, predstavljen je 8. novembra 2013. u okviru Steam Early Access programa. Godinu dana kasnije objavljena je
8
Zanimljivo
Izvođenje
8
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
7.2
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!