Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Pokemon Go v0.3

Ni mi nismo odoleli najnovijoj opsesiji u svetu zvanoj Pokemon Go.

Najnovija Pokemon igra potpuno je drugačija u odnosu na svoje prethodnike. Naime ovaj naslov izdat je samo za mobilne uređaje i to sa dobrim razlogom. Pokemon Go namenjen je da se igra u pokretu.

Na ekranu telefona ili tableta prikazivaće se realna mapa vašeg okruženja, koje vi kao igrač morate da istražite, to jest, prepešačite. Cilj je pronalaženje novih Pokemona, koji će se povremeno pojavljivati na ekranu kroz augmented reality prikaz. Tada je potrebno pogoditi ih loptom kako bi se zarobili i dodali u vašu kolekciju.

Pokemon Go

Nakon toga. možete da ih unapređujete i koristite u borbama na nekoj od Gym lokacija. Ono što je najzanimljivije je to da te lokacije uglavnom dele prostor sa najpoznatijim atrakcijama u vašem gradu. Tako na primer u Beogradu, jedna od interesantnijih lokacija je Hram Svetog Save.

U ovom segmentu do izražaja dolaze RPG elementi ovog neobičnog ostvarenja. Svaki pokemon ima svoje prednosti i mane, koje su oličene u nekoj od brojnih kategorija. Sve pomalo podseća na zakomplikovanu verziju igre “kamen, papir, makaze”. Ukoliko uspete da osvojite neki gym, dobićete opciju da ostavite tu svog pokemona, što nije loša ideja, jer će on donositi bonuse za vreme provedeno braneći tu lokaciju.

Ovakva ideja interesantnija je nego njena izvedba, je Pokemon Go aplikacija ima svojih mana. Na primer, augmented reality prikaz ne funkcioniše baš najbolje i često se kvari iluzija da se pokemoni zaista nalaze u našem okruženju dok su nespretno zalepljeni za zidove i slično. Aplikacija takođe ima i ozbiljnijih mana poput povremenog pucanja, a najozbiljniji propust je i to što se baterija brzo troši.

Pokemon Go

Igra trenutno nije dostupna na našem tržištu, ali postoji lako rešenje koje smo naveli u opisu ovog videa. Naravno, treba napomenuti da kad jednom stigne i do nas, Pokemon Go će moći da se preuzme potpuno besplatno.

Pokemon Go pored svih svojih prednosti, nikako se još ne može proglasiti apsolutnim pobednikom. Postoji nekoliko aplikacija i mobilnih igara koje su takođe zabeležili fenomenalan uspeh samo nekoliko dana nakon svoje premijere, ali su već kroz par nedelja bili skoro pa potpuno zaboravljeni. Takođe, Nintendo još nema razlog za slavlje, jer poseduje tek mali udeo u zaradi ovog naslova.

Samim tim, mada se ne može poreći da je ovaj naslov zabavan, tek ostaje da se vidi šta to budućnost krije za Pokemon Go.

Ukratko

Pokemon Go v0.3

Najnovija Pokemon igra potpuno je drugačija u odnosu na svoje prethodnike. Naime ovaj naslov izdat je samo za mobilne uređaje i to sa dobrim razlogom. Pokemon Go namenjen je da se igra u pokretu. Na ekranu telefona ili tableta prikazivaće se realna
8.3
Ne propuštati!
Izvođenje
8.3
10
Vizuelne karakteristike
9.1
10
Zvuk
8.2
10
6.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!