Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PlayStation 5 kontroler zvanično predstavljen!

PlayStation 5 kontroler uz novi dizajn ima i novo ime

Nakon četiri generacije Dualshock kontrolera, Sony je odlučio da promeni i ime svog uređaja ali i dizajn.

Oficijalni kontroler nadolazeće PlayStation 5 konzole zvaće se DualSense. Ovaj novi bežični kontroler pored novog izgleda posedovaće i novi haptic feedback, adaptivne trigere i ugrađeni mikrofon.

Takođe najavljeno je da će „share” dugme, koje je Sony prvi put predstavio sa DualShock 4, biti zamenjeno sa „create” dugmetom za koje iz kompanije kažu da će služiti igričima da brzo i jednostavno naprave svoje gejmplej klipove i podele ih sa svetom ili sačuvaju samo za sebe.

DualSense će posedovati i ugrađen mikrofon i iz Sonija naglašavaju da je to „odličan način da brzinski uđete u čet sa vašim saigračima” ali takođe i napominju: „za neke duže komunikacije svakako je bolje da posedujete par slušalica sa mikrofonom”. Tek ostaje da vidimo kako će se ova novina pokazati.

Ono što je možda i najveća novina je dizajn ovog novog Sonijevog gejmpeda. Pre svega još od prve PlayStation konzole nismo imali kontroler koji nije potpuno crn i sada posle više od 20 godina Sony nam najavljuje skoro potpuno beli gejmped, što je hrabar potez. Znamo i da će postojati u raznoraznim bojama, ali ovo je verovatno samo prva zvanična verzija.

Takođe sada Sonijev kontroler više podseća na Xbox-ov gejmped i nas zapravo interesuje šta vi mislite o tome? Da li ste zadovoljni ovakvim dizajnom?

Mišljena na internetu su podeljena, a vi nam dajte svoj sud!

U svakom slučaju ostaje nam da čekamo ovu novu konzolu i vidimo kako će se pokazati u akciji!

Pisao: Luka Jovanović

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!