Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PS5 stiže krajem 2020.: Sony potvrdio ime PlayStation 5!

Otkriveno kako će izgledati PS5 kontroler!

Predsednik i CEO kompanije Sony Interactive Entertainment, Džim Rajan, na zvaničnom PlayStation blogu otkrio je kada će PlayStation 5 (PS5) stići u prodavnice.

Da, izvršni predsednik je time takođe direktno potvrdio da će se najnovija konzola zvati PlayStation 5, čime je odagnao sumnju da će igrački sistem imati neko, pa, kretivnije ime. On je u tekstu naveo da će sonijeva konzola biti objavljena tokom novogodišnjih praznika 2020. godine, što znači da PS5 stiže tokom novembra ili decembra naredne godine.

Kako je naveo i sam gospodin Džim Rajan (Jim Ryan), ove informacije nisu preveliko iznenađenje, jer smo u prethodnom periodu često mogli da čujemo slična nagađanja, kao i mišljenja stručnjaka. Ono što smo pak želeli da čujemo, kada će konzola zvanično biti predstavljena, nije bilo reči u kratkom tekstu.

PS5 stiže krajem 2020 Sony potvrdio ime PlayStation 5 not final design
Koncept dizajna PS5 konzole koji najverovatnije nije fejk, ali ni konačan izgled!

Umesto toga, u članku je ukratko predstavljen novi kontroler koji će imati nekoliko novina. Prva je da će „rumble” tehnologija iz kontrolera biti zamenjena “haptic” force feedback-om, koji će biti u stanju da realističnije predstaviti dešavanja na ekranu. Druga novina su unapređeni trigger tasteri (L2/R2), koji će biti zaduženi da daju veću preciznost prilikom davanja gasa na vozilu ili zatezanja luka i strele. Kako je naveo g. Rajan, prototip verzije kontrolera su se našle u rukama razvojnih timova, čiji će zadatak biti da što bolje iskoriste tehnologiju.

Izvršni predsednik SIE na kraju nije propustio da nas podseti da nas do premijere PS5 konzole očekuje još dosta dobrih ekskluziva kao što su Death Stranding, The Last of Us Part II ili Ghost of Tsushima.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!