Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Need for Speed Payback Speedcross na testu

Electronic Arts je krajem prošle godine objavio veliki apdejt i prvi DLC za Need for Speed Payback, pa smo ovih dana odlučili da opet isprobamo igru i proverimo da li su i koliko stvari bolje nego ranije.

Ispod debelog sloja mikrotransakcija u Need for Speed Payback krila se jedna sasvim solidna vožnja koja je upropašćenja željom da se lako zaradi novac. Najnoviji nastavak popularnog serijala vožnji od svoje premijere doživeo je niz velikih izmena koje su malo ispravile situaciju, ali su uz NFS ostali samo najveći ljubitelji ove franšize.

Krajem prošle godine objavljen je veliki besplatan apdejt uz ekspanziju Speedcross (koja se prodaje) čime je pomalo izmenjen izgled celokupne igre. DLC donosi novi Speedcross mod, evente i klasu automobila, a radi se o specifičnoj vrsti trka u kojoj je cilj skupiti što veći skor izvodeći unapred predodređene zadatke. Staza obuhvata drift zone, skokove, segmente u kojim se meri brzina, kao i objekte koje treba polomiti. Zbog dinamičnosti moda i same staze se generišu pre svake trke i neobičnije su u odnosu na ostatak igre (prvo na pamet padaju GTA: Online i Forza Horizon 3: Hot Wheels). One se dakle ,,docrtavaju” naknadno i često beže od sile gravitacije.

Need for Speed Payback Speedcross apdejt

Uz Speedcross je objavljena i nova priča za Need for Speed Payback u kojoj se Mac takmiči protiv drugih vozača. Naravno, ne treba očekivati previše, ali priča služi svrsi.

Naravno, dodata su i nova vozila koja mogu da se pronađu u otvorenom svetu Fortune Valley-a. Mazda RX-7 Spirit R, Nissan Skyline 200 i BMW M3 Evolution II E30 su samo neki od novih automobila.

Ipak, ono što je najvažnije spomenuti je to da igra zaista deluje drugačije u odnosu na svoju premijeru, kada je napredovanje u Need for Speed Payback zahtevalo dosta grajndovanja. Ghost Games je naknadno izmenio način napredovanja i sada je potreba za ponavljanjem identičnih trka smanjena, pa iako nije kompletno izbačena, situacija je mnogo bolja. Samim tim, Payback predstavlja pitkije iskustvo, pogotovo uz Speedcross ekspanziju. Baš zbog toga sada bismo lakše mogli da preporučimo igru svim ljubiteljima vožnji (ako izuzmemo tu Gran Turismo i Project CARS elitiste).

Speedcross je besplatan za sve vlasnike Deluxe edicije igre, a vlasnici obične verzije moraju da izdvoje oko 10 evra kako bi dobili dodatni sadržaj. Ova cifra nije toliko strašna obzirom na količinu sadržaja, ali verujemo da će se za kupovinu na kraju odlučiti samo najverniji ljubitelji igre.

https://www.youtube.com/watch?v=MzADhQLHVt8

Zahvaljujemo se Electronic Arts-u na ustupljenom kodu za Speedcross ekspanziju.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!