Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Tropico 6 preview – Gamescom 2017

Od prve najave najnovijeg nastavka popularne diktatorske upravljačke simulacije koja je bila početkom juna, nismo imali prilike da vidimo previše o Tropico 6. Baš zbog toga rado smo prihvatili poziv autora da pogledamo kako igra izgleda tokom sajma u Kelnu.

Kalypso Media je izradu Tropico 6 poverila razvojnom timu Limbic Entertainment iz Nemačke koji je imao mnogo štošta da pokaže, naročito obzirom da igra izlazi tek naredne godine.

Tropico 6

Najveća novina ovog puta je to što će se država rasprostirati na više od jednog ostrva. Kako su nam objasnili, u Sandbox modu na izboru će biti više predefinisanih mapa, svaka sa svojom tematikom, a biće uključena i opcija za nasumično kreiranje mapa. Kako se Tropico uvek vrti oko povezivanja resursa, moguće je da će na pojedinim mapama izostati neki resursi, a nekad oni mogu samo biti smešteni na udaljenom ostrvu. Kako bi bilo omogućeno skupljanje resursa u takvim slučajevima, autori su razvili sistem za gradnju mostova, a ona će moći da budu povezana i brodskim linijama. Bitna novina za serijal koju mislimo da će većina igrača znati da ceni.

“El Presidente” će opet moći da drži govor svojim podanicima, a zanimljivo deluje i mogućnost kastomizacije palate.

Tropico 6

Odnosi sa političkim fakcijama i državnim blokovima su i dalje tu, a ovog puta neće moći da se udovolji svima, što je bila mana prethodne igre, smatraju autori. Naravno, u Tropico maniru, na više različitih načina moguće je “ubediti” glasače, da je “Veliki vođa” najbolja opcija za njih. Muljanje El Presidentea može se videti u svim sferama. Pa tako, ubačena je mogućnost da se “pozajmljuju” poznate građevine iz inostranstva, što je naravno ispraćeno prepoznatljivim Tropico humorom.

Igra sada koristi novi endžin i izgleda mnogo bolje od prethodnika, što je donekle i očekivano obzirom na nekih četiri godine koje ih dele. Dodatak novih ostrva čini igru mnogo većom i kompleksnijom, pa je izbor novog grafičkog endžina potpuno opravdana stvar.

Sa Gamescoma nosimo veoma pozitivan utisak o igri, ali nažalost na nju ćemo morati da malo pričekamo. Tropico 6 trenutno ima neodređen datum izlaska i naveden je samo okvir 2018. godine, a biće paralelno izbačen za PC, Xbox One i PlayStation 4.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!