Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dark Souls 3

U gejming svetu često se koristi izraz “Nintendo Hard” kako bi se opisale teške ili veoma izazovne igre kakve su mogle da se vide na Nintendo Entertainment System (NES) konzoli. U stvari, mogli smo da kažem da se ovaj izraz često koristio u prošlosti. U poslednje vreme igrači u ovom smislu pominju samo Dark Souls (uz obavezno pominjanje i Demon’s Souls i Bloodbornea) serijal koji je postao prepoznatljiv po tome što ne prašta ni najsitnije greške. Iz tog razloga sa premijerom svake nove igre mi podjednako skupljamo novac za kupovinu kao i živce za igranje.

Dark Souls 3

Izazovi koje će doneti Dark Souls 3 uspevaju da zasene čak i epsku priču ovog ostvarenja. Doduše mnogo “pomaže” i to što je From Software prepoznatljiv po tome što priču “daje na kašičicu”. Kao i u prethodnicima, radnju igre će moći da shvate samo oni koji se pošteno udube u istu. Za sve ostale biće dovoljno da znaju da se nalaze u Lothric kraljevstvu u kojem je zavladala prava apokalipsa, nakon što je počelo da nastupa “Doba Tame” (Age of Dark). Nemrtvi su počeli da preuzimaju kraljevstvo, a da bi se to sprečilo nekoliko heroja daće sve od sebe da rasplamsaju vatru i produže “Doba Vatre” (Age of Fire).

Teško je pratiti ovu priču, kada sve što se nalazi u Dark Souls 3 želi da vas ubije. Izvođenje je ostalo u maniru akcionog RPGa sa pogledom iz trećeg lica, a ukoliko ste igrali druge From Software naslove, možemo reći da je brža od DS2 i sličnija Bloodborneu.

Dark Souls 3

Nije potrebno dugo vremena da se nabasa na jednog od opasnijih glavnih protivnika u DS3. Naravno, već prvi susret biće dovoljan da ispiše “YOU DIED” preko celog ekrana. Međutim, okršaji su uvek “fer”, što znači da uz dosta vežbe mogu da se savladaju i najopasniji protivnici u igri. Naravno, do toga treba doći uz dosta truda i napora, a to će sigurno dovoditi svakog igrača do ivice nerava i želje da se pritisne to “power” dugme ili ALT+F4  kombinacija na tastaturi. Svaka pobeda u Dark Souls 3 imaće veću težinu nego u drugim ostvarenjima.

Ne bismo dublje da analiziramo protivnike, ali ćemo samo reći da je Dark Souls oduvek bio prepoznatljiv po okršajima sa glavnim neprijateljima. I ovog puta autori su se potrudili da svaki novi okršaj izazove divljenje i uzbuđenje kod igrača u čemu neretko i uspevaju.

Dark Souls 3

Još jedna od najprepoznatljivijih karakteristika Souls igara je i jedinstven multiplejer režim. Dark Souls 3 funkcioniše gotovo identično kao i prethodnici u ovom segmentu pa igrači i dalje mogu da igraju kooperativno ili da “invejduju” druge za PVP okršaje.

Prezentacija igre oduševljava i na vizuelnom i na audio planu. Grafički endžin igre pokazuje svoju snagu već u prvim momementima DS3, a dizajn ovog naslova ostaviće sve bez daha. Jedina zamerka može da se uputi nedostatku originalnih ideja, ali postavlja se pitanje šta to može novo da se vidi u ovom serijalu nakon što su prethodnici već pokrili toliko različitih tema.

Takav je nekako i naš zaključak. From Software nije želeo da rizikuje i promeni sve, već je sa Dark Souls 3 uzeo postojeće elemente i potrudio se da ih unapredi, a može se reći da su u tome i uspeli. U ovoj igri oseća se duh svih prethodnih igara, a u isto vreme deluje podjednako ako ne i malo uzbudljivije od svega što smo do sad videli.

Ukratko

Dark Souls 3

U ovoj igri oseća se duh svih prethodnih igara, a u isto vreme deluje podjednako ako ne i malo uzbudljivije od svega što smo do sad videli.
9.5
Ne propuštati!
Izvođenje
9.2
10
Grafika
9.8
10
Zvuk
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!