Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 23 – Nema Srbije, razočaravajuć izbor liga i klubova!

FIFA 23 izlazi 27. septembra, a EA Sports objavio je kompletan spisak licenciranog sadržaja koji će se naći u igri. Ipak, ako ste očekivali da neke značajnije promene, ostaćete prilično razočarani.

Kad je reč o našim klubovima, sumnjamo da se iko njima i nadao, bez obzira što je klupski koeficijent srpskog fudbala bolji nego ikad, do te mere da će šampion sledeće godine direktno igrati Ligu šampiona. Zapravo, u sekciji Rest of the World ne vidimo nikakve bitne promene, tako da su sa prostora bivše Jugoslavije tu samo Hajduk Split i Dinamo Zagreb. Ipak, šokantnije od toga zvuči podatak da se među nacionalnim selekcija ne nalazi Srbija! Kažemo to jer FIFA 23 ima licencu za Svetsko prvenstvo u fudbalu, a u prošlosti, kad god se SR Jugoslavija odnosno Srbija i Crna Gora/Srbija kvalifikovala za ovo takmičenje, ona se našla u igri.

Kad malo zagrebemo ispod površine, primetićemo ipak da nismo jedini koji su doživeli ovu sudbinu, jer nedostaju i neke druge selekcije koje su se plasirale, poput Kostarike, Irana, Kameruna i drugih. Ovo bi moglo da znači da će se ponoviti situacija od pre četiri godine, kad je Svetsko prvenstvo kroz patch dodato kao zaseban mod, a tamo su se pojavile i nedostajuće reprezentacije. Ipak, one su ostale ograničene samo na ovaj režim.

Kad je reč o ostatku licenci, jedino novo što primećujemo jeste povratak italijanske Serie B, dok je Seria A i dalje iskasapljena jer Konami poseduje eksluzivna prava na nekoliko timova, Sem toga, dobili smo i dve ženske lige i to bi otprilike bilo sve. I pored glasina, peti rang engleskog fudbala nije dodat, čime bi karijerni režim postao još interesantniji. EA Sports često navodi da će od sledeće godine imati mnogo više slobode jer prekida saradnju sa FIFA, ali nažalost, to teško da će označiti povećavanje broja klubova i liga, jer mala i slabo profitabilna tržišta kao što je naše očigledno nije dovoljno interesantno za ovu megakorporaciju.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!