Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Novi PS5 je u prodaji: Lakši je i troši manje!

Bez obzira što je odlučio da poveća cenu konzole, Sony je istovremeno uspeo i da cenu proizvodnje spusti, lansiravši novi PS5 koji je primetno efikasniji od prvobitnog modela. Ipak, kompanija se i ne trudi da ga promoviše, tako da je na jutjuberima da provere šta je to novo.

Austin Evans tako je rasturio jednu konzolu, i otkrio sve najznačajnije promene, prenosi The Verge. Kako se navodi, model konzole sa oznakon 1200 lakši je za 200g. Nažalost, to ne čini konzolu lakše prenosivom, s obzirom da su joj dimenzije i dalje velike, a težina 4,3 kg. Promene su zato vidljive u unutrašnjosti, pa je sad primetan redizajniran i umanjen hladnjak, kao i manja matična ploča.

Druga važna novina jeste smanjena voltaža, tako da konzola troši manje struje. Kako Evans navodi, novi PS5 vuče 20-30 vati manje za vreme gejminga, ali interesantno, i dalje stvara istu količinu buke i izbacuje istu količini toplote. “Sony je smanjio gotovo sve kako bi konzola bila lakša i skoro sigurno jeftinija za proizvodnju”, napisao je on na Twitteru. A kako doći do ove konzole? Za sad praktično nikako, jer Sony je pustio u prodaju samo u Australiji! Ovo je prilično bizarno kad znamo da je ovo tržište uglavnom skrajnuto, pa hardver i igre redovno kasne.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!