Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Sony značajno podigao cenu PS5, krivi inflaciju!

U istoriji igračkih konzola ne pamti se slučaj da je neka od njih nakon izlaska povećala svoju cenu. Ipak, Sony sad ispisuje istoriju uz povećanje od 50 evra!

Ova nenajavljena šok terapija znači da se konzole širom Evrope već sad prodaju za 550 umesto 500 evra (verzija sa disk drajvom), odnosno za 450 (bez disk drajva). Uz ovaj potez, sramno je što se povećanje ne odnosi na američko tržište, tako da ispadne da svi ostali trpe posledice. Kako se navodi, globalna inflacija i kurs moneta prave haos i jedini su krivci za to. Naravno, kaže se i da je ovo teška odluka, ali u Sonyju su svesni da će svakako prodati sve što puste u prodaju, jer je nestašica konzola i dalje očigledna.

Mi ćemo naravno podsetiti da PS5 uskoro puni dve godine, i da je nestvarno da za to vreme komponente nisu nimalo pojeftinile, i to veoma značajno. Sa druge strane, Microsoft ne pokazuje želju da sledi ovaj korak, a Nintendo se ranije već oglasio rečima kako neće podizati cene Switcha. Kad sve saberemo, PS5 je skuplji ne jer mora da bude skuplji, več jer se Sonyju može da uradi tako nešto.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!