Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NBA 2K23 donosi sve NBA sezone od 1983. pa do danas!

Licenciranje retro sadržaja u sportskim igrama predstavlja pakao, a NBA 2K serijal odavno je lider na tom polju. Ipak, iako smo svi već bili oduševljeni novom verzijom Jordan moda koji stiže u NBA 2K23, ispostavilo da ovaj naslov donosi i nešto do sad potpuno nezamislivo!

Naime, igra donosi MyNBA Eras, mod koji omogućava da izmenimo kompletnu istoriju lige! Kako prenosi Operation Sports, u okviru MyNBA moda, tako će biti moguće da započenu karijeru vodeći neki tim u sezoni 1983/84, i spremajući se za draft 1984. na kome će kao treći pik biti upravo Michael Jordan! Startne tačke mogu biti i 1991. kao početak dominacije Chicago Bullsa, odnosno 2002. godina, kad je Kobe Bryant počeo da dominira ligom. Da ne bude zabune, u svim ovim erama možete voditi koji god želite tim iz sezone u sezonu, mada ne znam da li je npr. moguće početi karijeru 1987. godine i igrati samo tu sezonu.

Ono što se zna da će prezentacija biti maksimalno realistična, što obuhvata TV grafike inspirisane svakom od era, a tu su i realistična pravila. Recimo, tokom devedesetih možete igrati mnogo grublju košarku jer su dozvoljeni intenzivniji kontakti, za razliku od današnjeg cirkusa i takmičenja u šutiranju trojki. Sem toga, liga će se menjati jer će novi klubovi pristizati kao u stvarnosti, pa sredinom devedesetih dolaze Grizliji i Reptorsi, a neki timovi poput Sijetl Supersoniksa će nestati. Gotovo je nemoguće opisati sve detalje o kojima se vodilo računa, pa će tako i arene biti autentične, dresovi, pa čak i sponzori i dužina šortseva!

Nepoznanica ostaje ipak koliki deo sadržaja će biti licenciran od starta – tu ne govorimo samo o Charlesu Barkleyu i Reggieju Milleru koji traže više novca za svoje pojavljivanje, već i o bezbroj manje poznatih igrača iz svih era do kojih nije ni lako doći. Da podsetimo – kad igrač više nije deo NBA lige, to znači da 2K Sports sa svakim od njih mora da sklapa pojedinačne ugovore, a u ovom slučaju, radi se o hiljadama igrača! Zbog toga, čini se da će ovde biti mnogo posla za same fanove, ali isključivo u verzijama za PS5 i Xbox Series konzole. U PC verziji ovo neće biti dostupno, kao ni u verzijama za staru generaciju konzola.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!