Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

EA zadržava lootboxove u FIFA 23: Igrači to vole i žele!

Sve više zemalja Evrope zabranjuje lootboxove u video igrama, a to naročito teško pada Electronic Artsu koji zarađuje stotine miliona na nečemu što je ništa drugo nego kockanje dostupno i deci. Kompanija sad najavljuje da će FIFA 23 zadržati ovu praksu, jer kako ističu, FIFA nije ista bez nje, a i igrači bi bilo jako razočarani.

U svom saopštenju koje je jadno skoro koliko i ono gde se uvode sankcije Srbiji, EA ističe da su sigurni kako su doneli odluku koja je u interesu igrača. “Mi najiskrenije verujemo da su Ultimate Team i FUT paketići, koji su deo igre više od deset godina, deo FIFA koji igrači vole – fanovi vole što igra emulira stvarnost i strategiju vezano za kreiranje i upravljanje timom. Dati igračima priliku da potroše novac je fer”, kaže se, a prenosi Eurogamer. Naravno, kako je FIFA označena kao igra za sve starije od tri godine, to znači da EA smatra da je u redu da sedmogodišnji klinac ima mogućnost da troši mamine i tatine pare, i to još na kockanje.

“Važno je reći da je trošenje novca opciono, kao i da mi ne ohrabrujemo trošenje novca u odnosu na zarađivanje kroz samu igru. FUT paketi rade na isti način i kad su plaćeni i kad su zarađeni, a većina igrača ne troši novac. Na primer, devet od deset otvorenih FUT paketa u FIFA 22 su zarađeni igranjem”. Sve ovo može da zvuči OK nekome ko baš ništa ne zna o FIFA, ali treba opet ponoviti da je ovo kockanje, i da je za izvlačenje najboljih igrača potrebno mnogo, mnogo sreće. Stoga, igrači su zapravo ohrabrivani da kupuju paketiće za novac, a samim tim i oni koji troše novac imaju veće šanse da formiraju bolju ekipu, što je esencija pay-to-win koncepta. Inače, naučna istraživanja potvrdila su da loot boxovi i kockanje imaju konekciju, ali očigledno je da je veliki novac u pitanju, i da EA ne želi da ga se odrekne.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!