Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Počelo je: Američki gejming medij uveo sankcije Srbiji!

Potez koji već možemo imenovati za najjadniji u 2022. godini zasluga je američkog gejming medija Fan Byte koji je odlučio da zle građane Srbije kazni time što će im zabraniti pristup. Pritom, oni čak nemaju ni hrabrosti da iskreno kažu o čemu se radi.

Naime, Fan Byte od sad sve posetioce iz Srbije dočekuje crnim ekranom na kome stoji poruka o zabrani pristupa. Obrazloženje je inače takvo da ga ne bi progutao… pa niko, a kaže se, citiramo, “Ova odluka je nešto što smo bili primorani da uradimo zbog broja poseta iz vašeg regiona kad se to uporedi sa operativnim troškovima neophodnim da biste imali pristup. Ovo je bila teška odluka, ali morali smo da je prihvatimo. Iskreno se izvinjavamo zbog neprijatnosti koju će ovo izazvati svima koji žive u vašem regionu.” Kao šlag na pokvarenu tortu, na kraju stoji još, “Napomena: Ovo nikako nije povezano sa Rusijom/Ukrajinom niti bilo kojom drugom političkom/vojnom akcijom širom sveta.”

Dakle, prema navodima FanByte-a, njima svakodnevno stiže nesagledivo veliki broj posetilaca iz Srbije, toliko da su jednostavno morali da nas izbace. Sem toga, vrlo su zabavni navodi o operativnim troškovima, kao da oni imaju posebne servere i zaposlene koji su zaduženi samo za nas. Na kraju, čemu uopšte ova napomena vezana za Rusiju i Ukrajinu? Inače, ista ekipa koja drži FanByte drži i sajt WowHead, a koji je takođe već neko vreme zabranjen za posetioce iz Srbije. I tamo naravno stoji isto, kretensko saopštenje. Kako će kažnjavanje nekoliko desetina ili stotina gejmera koji su uopšte čuli za ovaj sajt pomoći Ukrajini, ne znamo, ali ljudi koje ove medije imaju jako velike probleme u svojim glavama i valjalo bi da ih reše što pre. Rat će se pre ili kasnije završiti, a sramota će ostati.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!