Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nova Nintendo Switch ekskluziva već igriva na PC-ju i izgleda superiornije

Nintendova odluka da za svoje konzole koristi inferioran hardver, za redovnu posledicu ima to da on vrlo brzo bude emuliran. Takav je slučaj i sa Switchem, pa nije novost da čak i upravo objavljene igre za njega odlično rade na PC-ju.

Najnoviji primer je Xenoblade Chronicles 3 koji se pojavio kao ekskluziva za platformu, i već se odlično prodaje. Ipak, zbog ograničenja platforme, ovaj naslov radi u samo 30 fpsa, čak i u docked modu. Sa druge, Xenoblade Chronicles 3 radi na dva najbolja Switch emulatora – Yuzuu i Ryujinxu koji omogućavaju mnogo više rezolucije i igranje u 60 fps! Naravno, za ovo drugo neophodan je mod a on je dostupan za oba emulatora. Ipak, kako je ovo potpuno nova igra, stanje nije savršeno.

Naime, u oba emulatora prisutna su usporenja, čak i na high-end sistemima. Naravno, stvari funkcionišu mnogo bolje ako ne insistirate na 4K rezoluciji i 60 fps, makar dok autori emulatora ne porade dodatno na optimizaciji ovih naslova. I pored svega, emulacija ne utiče mnogo na prodaju Switcha, iz prostog razloga što je on mnogo kompaktniji, a možemo ga koristiti i bez televizora. Doduše, Steam nešto slično pokušava sa svojim Steam Deckom, ali to teško da će ikad postati mainstream igračka kao Switch.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!