Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

HTC Vive Cosmos stigao u Srbiju

Korak napred u svakom smislu: HTC Vive Cosmos

Kompanija HTC predstavila je na srpskom tržištu svoj premijum sistem za virtuelnu realnost (VR) Vive Cosmos, najavivši i njegov početak prodaje.

Cosmos od sad svi zainteresovani mogu da kupe u domaćim prodavnicama (za sad samo u Tehnomanija objektima) po ceni od 99.990 dinara.

Po navodima kompanije HTC, uređaj je kreiran tako da korisnicima ponudi jednostavan, svestran i snažan VR sistem. Cosmos koristi šest senzora kamera za široko i precizno praćenje iznutra ka spolja i ima rezoluciju od 2880 x 1700 uz osvežavanje od 90 Hz, što predstavlja uvećanje od čak 88% u odnosu na prvobitni HTC Vive, a donosi precizniji prikaz teksta i grafike.

Proizvođač kao prednosti ističe lako podešavanje uređaja, kao i intuitivni softver Vive Reality System iz kog korisnici lako mogu da menjaju VR programe i igre. Preklopni sistem omogućava korisnicima da lako udalje masku sa glave, a zanimljivo deluje i opcija modularnih dodataka uz pomoć kojih će vlasnici lako moći da transormišu uređaj u oblik koji im najviše odgovara.

U izjavi za VGArena.net portal, predstavnici kompanije su istakli zadovoljstvo što će uređaj imati sličnu, pa čak i jeftiniju cenu u odnosu na inostranstvo, što često nije slučaj za druge IT uređaje. U istinitost ovih reči smo i sami mogli da se uverimo upoređujući cenu HTC Vive Cosmos u nemačkim prodavnicama gde je uređaj samo 30 evra jeftiniji nego kod nas. To je premala razlika u ceni za kupovinu uređaja van zemlje, a uz to ovde potrošači dobijaju i domaću garanciju.

Cena HTC modela svakako nije mala, ali je u rangu sličnih VR sistema, pa verujemo da će svi koji razmišljaju o prelasku u virtualnu realnost sada imati još jednu primamljivu opciju.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!