Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Half-Life: Alyx zvanično predstavljen

Half-Life: Alyx nije ono što smo očekivali, ali dajte tračak nade da Valve razmišlja i o Half Life 3

Umesto dugoočekivanog Half Life 3, kompanija Valve je predstavila Half-Life: Alyx, VR igru koja je smeštena između prve dve igre u serijalu.

Valve je objavio da je Alyx izgrađen od početka do kraja isključivo za Valve VR sistem, ali da se neće raditi o demou već o punokrvnoj igri koja će imati singlplejer kampanju (ona navodno traje preko 15 sati). Igrači mogu da očekuju kombinaciju akcionih FPS pucačkih segmenata kao i logičke zagonetke, a kako se nadaju u razvojnom studiju, zbog VR izvođenja igrači će imati mnogo više slobode u rešavanju problema.

Half-Life: Alyx koristi Source 2 Engine i imaće prepoznatljiv fizički model koji nam već deluje odlično iskorišćen za potrebe virtualne stvarnosti.

Uz najavu je objavljen i prvi gejmplejr trejler koji možete pogledati ispod.

Mnogi igrači sada postavljaju pitanje da li će nova igra biti dovoljan razlog za nabavku VR sistema, jer najjeftiniji modeli koštaju oko 400 evra, dok oni najskuplji u prodavnicama imaju cenu od preko 1000 evra.

Uz najavu naslova otkrivena je i zahtevnost. Za igranje HL: Alyx će biti potreban namanje Core i5-7500 ili Ryzen 5 1600 procesor, 12 GB RAM, GTX 1060 ili RX 580 grafičke karte sa bar 6GB RAM. Windows 10 operativni sistem se podrazumeva.

Half Life: Alyx se očekuje tokom marta 2020. godine, a već se nalazi u pretprodaji na Steam-u.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!