Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Daymare: 1998 na prvi pogled – Gamescom 2019

Daymare: 1998 korača u čizmama Resident Evil serijala!

Tokom Gamescom 2019 sajma obišli smo štand razvojnog tima Invader Studios i isprobali igru Daymare: 1998, koja je uspela prijatno da nas iznenadi.

Za početak, ukoliko niste sigurni zašto vam ime ovog naslova zvuči poznato ili zašto bi trebali uopšte da ga znate, navešćemo podatak da su članovi razvojnog tima svojevremeno radili na nezvaničnom Resident Evil 2 rimejku. Ovaj projekat je naglo zaustavio Capcom, jer kao što sad znamo, tada je poznati razvojni tim već pripremao RE2 Rimejk. To momke iz italijanskog studija nije odbilo od ideje da izbace svoju igru, pričali su nam da su na poziv Capcom-a otišli na sastanak u Japan gde su razmenjivali ideje. Koncept su zbog toga odlučili da uobliče u novo ruho, koje im je dalo više slobode da ubace svoje ideje.

Tako je nastao Daymare: 1998 koji već po naslovu ukazuje da će imati dosta sličnosti sa slavnim uzorom. Demo koji smo imali prilike da isprobamo prikazao je potpuno novog junaka, šumara, jednog od ukupno tri koji će biti u igri. Bez ikakve sumnje se može reći da je ovaj naslov survival horor, jer su neprijatelji brojni i veoma žilavi. Autori navode da će u većini slučajeva morati da se primeni obazriviji pristup od prostog napucavanja svih nemani, mada to nas nije sprečilo da jurišamo kroz mapu. Ona se učinila kao da je pravolinijska, a nivoi su imali i skrivene kutke i poneke logičke probleme.

Mada je demo pokazao da autori imaju još dosta posla na ovoj igri (i ne previše vremena do premijere), naš utisak je veoma pozitivan, jer se na svakom koraku moglo osetiti da se na naslovu radilo uz puno ljubavi. Izvođenje je nekad trapavo, ali će uspeti da obraduje sve ljubitelje RE franšize ili survival horor žanra.

Daymare: 1998 se očekuje 17. septembra 2019. godine, za sad u verziji samo za PC, a demo možete da preuzmete sa Steam stranice igre.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!