Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Battlefield 5 zvanično predstavljen, otkrivamo sve detalje

Battlefield 5 stiže u oktobru!

DICE i Electronic Arts su u jučerašnjem strimu zvanično predstavili Battlefield 5 koji će prikazati Drugi svetski rat na do sad neviđen način.

Kako autori ističu, u najnovijoj Battlefield igri neće se naći poznate bitke koje smo do sad videli mnogo puta. Umesto toga, fokus mapa i singlplejera će biti usmeren na doživljaj pojedinih vojnika tokom trajanja Drugog svetskog rata.

U tu svrhu, igračima će na raspolaganju biti singlplejer kampanja War Stories, koja će prikazati nekoliko manjih priča kao što je to urađeno Battlefield 1. Za sad je otkriveno da će se jedna epizoda odvijati u Norveškoj, a neka druga u Severnoj Africi. Tu će biti i Combined Arms kooperativni mod za do četiri igrača, koji bi trebalo da da priliku gejmerim da se uvežbaju za multiplejer.

A multiplejer Battlefielda 5, kao najvažnija komponenta ovog serijala, će doživeti velike promene u odnosu na prethodnike. DICE je potvrdio da će ovog puta izbaciti Premium Service, tj. Seasons Pass koji je za prethodne igre donosio obično četiri DLC paketa sa setovima novih mapa. Najnoviji nastavak će umesto toga aktivno dobijati novi sadržaj, evente i izazove.

 

Autori navode da će postojeće klase biti prerađene, kao i da će igrači sada moći da grade zaklone i slično, ali i da je ovo tek mali deo krupnih izmena gejmpleja koje se spremaju.

Publika je burno reagovala na trejler koji je EA i Dice sačuvao za kraj prezentacije. Umesto vešte montaže najzanimljivijih delova igre i ,,pržačke” atmosfere, video snimljen iz ,,jednog cuga” je imao za cilj da prikaže jedan od brojnih budućih okršaja iz igre. On je otkrio pomenutu mogućnost podešavanja izgleda karaktera, ali ovakva mogućnost je izazvala burnu kritiku igrača koji smatraju da se na taj način gubi verodostojnost igre jer likovi ne liče na heroje koji su se tad borili protiv nacista. Pogledajte video pa presudite sami.

Ukratko, niko i dalje nije siguran kako će Battlefield 5 izgledati, pa može samo da se zaključi da nam DICE nije rekao bogznašta. Ipak, može se očekivati da će prvi gejmplej video biti prikazan tokom E3 sajma gde će stvari biti bar malo jasnije.

Igra izlazi 19. oktobra ove godine, u verziji za PlayStation 4, PC i Xbox One.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!