Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Destiny 2 Beta – Prvi utisci

Destiny 2 Beta je zvanično počela, a mi smo dobili priliku da odmah uskočimo u igru i proverimo je tokom jučerašnjeg dana.

Obzirom smo u beta testu za Destiny 2 za sad proveli malo vremena da bi pohvatali sve što ona nudi, na ovoj stranici ćemo navesti naše prve utiske, koje ćemo proširiti u narednim danima.

First Encounter

Destiny 2 Beta počinje silovito i ako je ovo ikakva indikacija o tome šta nas očekuje u punoj verziji moramo priznati da nam Bungie sprema pravi šou. Prinuđeni da se brane od neprijateljske invazije Cabal-a, Guardiani će ovog puta sretati celu plejadu NPC likova iz Tower-a (kojima glas pozajmljuje, među ostalima, “Firefly duo” Nathan Fillion i Gina Torres) što već deluje mnogo bolje nego u prethodniku. Priča je zbog svoje prirode  uzbudljivija i zanimljivo je videti poznate lokacije koje su sad potpuno razrušene, ali tek ostaje da se vidi u kom pravcu će otići.

Beta verzija igre je ogoljena, pa nam je bio omogućen samo izbor tri klase: Titan, Warlock i Hunter, bez opcije za dorađivanjem likova. Takođe, izostao je sistem za levelovanje (svi likovi su lvl 20, sa hit/armor kombinacijom na 200), otključavanje novih sposobnosti, a nismo uspeli ni da osvojimo nikakav loot osim onog koji smo morali da dobijemo kompletiranjem misije. Na kraju, Destiny 2 Beta uključuje samo jednu misiju, jedan “Strike” i dva “Crucible” moda.

Destiny 2 Beta

Sve ovo nam nije bilo previše bitno obzirom na akciju koja se dešavala na ekranu. Izvođenje deluje slično onom u prethodniku, mada verujemo da niko nije ni verovao da će Bungie tu napraviti previše izmena. Odlučili smo se da isprobamo Huntera sa kojim smo mogli da se dosta dobro odbranimo od onoga čime nas je Destiny 2 zasipao.

Ono što je predstavilo veliko iznenađenje je misija u kojoj su trebali da se odbiju talasi neprijatelja gde su se odjednom pojavila dva druga igrača. Nikakav match-making nismo videli – oni su jednostavno bili tu. Kao što smo i očekivali nije bilo neke pretarne koristi od njih, ali smo bez obzira ostali veoma impresionirani. Ova misija je bila dugačka oko 30 minuta, u zavisnosti od umeća igrača.

Tako je zgledalo naših prva dva sata u Destiny 2 Beta, nakon čega smo odvojili vreme da isprobamo Cruicable, Destiny 2 CSGO look-a-like mod, kao i druge dve klase.

Na drugi pogled…

Pri drugom prelasku beta misije primetili smo nekoliko nezgodnih stvari. Ona koja nam se čini najbitnija je ta što municija nije nanosila odgovarajuću količinu štete protivnice. Čik i u najobičnije protivnike treba da se saspre ogromna količina metaka što deluje naporno i igranje pretvara u repetativan posao. Zanimljivo i ostatak igrača se složio sa ovakvim utiskom, pa trenutno vlada pritisak na razvojni tim da malo doteraju oružja i sposobnosti. Da i specijalne sposobnosti nas nisu ostavile potpuno zadovoljnim jer njihova upotrebna vrednost čini se premala u borbama. Na primeru Huntera, bombe koje baca imaju preveliki cooldown što bi bilo u redu da one nanose veću štetu, ovako smo često preferirali da ih uopšte i ne koristimo tokom okršaja.

Strike mod smo isprobali nekoliko puta i uvek smo dobili onaj prepoznatljivi utisak da je ovako nešto namenjeno samo timu igrača koji zna da sarađuje. Sa “random” saigračima dešavali su se veliki problemi, pa iako su se trudili da pomognu i izleče našeg junaka, ostatak partije se pretvorio u jurcanje po mapi sa minimalno planske akcije. Da, naravno da smo probali da komuniciramo sa njima, ali bez previše uspeha.

Destiny 2 Beta

Na kraju, Cruicable mod je ono što nam se najviše dopalo. Okršaji četiri na četiri znali su da budu zanimljivi, jer smo obično naletali na dobre igrače. U ovom režimu igre jedan tim pokušava da aktivira bombu, dok se drugi trudi da to ne dozvoli. Mečevi su često bili napeti kao u najboljim CSGO partijama, a i nama nije išlo toliko loše (ovde ubaciti ogromno iznenađenje). Zbog malih mapa i broja igrača runde su obično kratko trajale, zbog čega se igra na čak šest dobijenih! Ovo takođe ostavlja dosta prostora za preokrete u mečevima, što je takođe još jedan veliki plus.

Otvorena beta je produžena do utorka, pa ako imate konzolu još uvek imate vremena da je isprobate. Nas je solidno zabavila tok prethodnih par dana.

Destiny 2 se očekuje 6. septembra u verziji za aktuelne konzole, kao i 24. oktobra na PC platformi putem Blizzard-ovog Battle.net servisa.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!