Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Još jedan poraz za Denuvo: razbijena i najnovija verzija zaštite protiv piraterije

Ovih dana na internetu se pojavila piratska verzija igre 2Dark koja navodno koristi najnoviju verziju Denuvo Anti-tamper zaštite.

2Dark je naslov o kojem se ovih dana priča na sav glas, ali ne zbog njenog kvaliteta. Ova igra navodno koristi najnoviju verziju zaštite protiv piraterije, koju imaju Nier: Automata, kao i Mass Effect: Andromeda (nakon bitnog apdejta). Kako je 2Dark uspešno razbijen, pretpostavlja se da će istu sudbinu uskoro podeliti i pomenuti naslovi.

Stručnjaci ipak ističu da 2Dark koristi X86 verziju najnovije Denuvo zaštite, koja je navodno lakša za probijanje. Sa druge strane, Nier: Automata, Dead Rising 4 i Mass Effect: Andromeda koriste kompleksniju X64 veziju, pa ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno da ih zaštiti.

Postavlje se takođe pitanje i da li će Gloomywood, autor igre 2Dark, sad izbaciti Denuvo anti-tamper tehnologiju iz svog izdanja, kada je ono izgubilo svoju svrhu, kao što su to uradili neki drugi razvojni timovi do sad.

Apdejt 19. april: Autori igre su danas odlučili da izbace Denuvo zaštitu iz 2Dark na osnovu, kako tvrde, “brojnih zahteva igrača”. Ovo je peti ovakav slučaj u poslednjih godinu dana.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!