Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Asusov novi monitor baciće vaš PC na kolena!

Besmislena trka proizvođača monitora se nastavlja! Nakon što su nas ubedili da bez 120Hz gejming ništa ne valja, brojke su samo nastavile da rastu. Ipak, Asus je otišao korak iznad svih i predstavio ROG Swift, monitor koji podržava osvežavanje od čak 500Hz!

Ovako suluda brzina osvežavanja podrazumeva i tonu kompromisa, pa je tako maksimalna rezolucija tek 1080p, a jedina ponuđena veličina je 24 inča! Na kraju, ovaj uređaj zasnovan je najlošijoj, TN tehnologiji. To znači da je preciznost boja ali i ugao gledanosti prilično skroman, tako da ovaj model ostaje interesantan samo e-sports igračima.

Kako prenosi VG 24/7 Asus još nije predstavio cenu uređaja niti kad bi on mogao da se pojavi, ali znamo i da podržava G-Sync. Naravno, da biste igrali bilo koju igru u 500 fps biće vam potreban monstruozan računar, ili ćete ostati organičeni na najmanje zahtevne naslove poput CS:GO. Čini se da je Asus svestan toga da se baš neće obogatiti prodajom ovog modela, ali sa druge strane, on sigurno predstavlja dobru reklamu za kompaniju.

Sve ovo verovatno zvuči kao naučna fantastika za vlasnike nove generacije konzola, s obzirom da je broj igara koje podržavaju displeje od 120Hz mizeran, a i ono što je podržano, ograničeno je na 1080p rezoluciju, i to uz smanjeni nivo detalja.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!