Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Igrali smo Impact Winter

Krajem meseca izlazi Impact Winter, novo survival ostvarenje iz kuhinje Bandai Namco-a, a mi smo imali priliku da ga isprobamo nešto ranije.

Ovo ostvarenje stiže nam od razvojnog tima Mojo Bones i smešta nas u apokaliptični svet u kojem su sneg i zima osvoji planetu. Igrač se nalazi u ulozi Jacoba Solomona koji sa grupom drugih likova pokušava da preživi u jednoj napušenoj crkvi. Stvar postaje uzbudljivija kada oni dobiju poruku kako pomoć stiže za 30 dana.

I to je u principu osnovna primesa igre. Igrači će imati zadatak da skupljaju raznorazne resurse za preživljavanje (hrana, piće, zdravlje itd.) u okolni crkve, usput pokušavajući da izbegne i neke veće opasnosti tokom tih trideset dana.

Impact Winter

Impact Winter ima nekoliko zanimljivih novina koje uvodi u žanr. Jedna od njih je robot Ako-Light koji prati glavnog junaka i pomaže mu u skupljanju resursa. Ono što je zanimljivo je to da se koristi kao glavni meni igre, a troši bateriju, zbog čega je potrebno dobro isplanirati svaki odlazak van baze. Sporedni likovi takođe često imaju specifične zahteve za Jacoba, a mogu da se razbole ili posvađaju sa drugim članovima, na šta igrač takođe mora da obrati pažnju.

Mada se moglo očekivati da oružja u ovom naslov igraju glavnu ulogu, ona imaju sporedni karakter, jer je prirodno okruženje najveća opasnost u Impact winter.

Impact Winter

Mi smo igrali beta verziju igru koja je nudila oko tri sata gameplaya (6 dana), ali moramo priznati da smo za to vreme naleteli na ogroman broj bagova od kojih su neki značajno uticali na izvođenje. Ovako nešto je bilo očekivano, ali se postavlja pitanje koliko će toga autori uspeti da isprave pre premijere igre.

Bilo kako bilo, ovaj naslov je uspeo da nas zainteresuje i deluje kao da bi mogao da bude fina zabava, ukoliko se još malo “ispegla” i doradi. Impact Winter izlazi za PC 23. maja, a nešto kasnije i za Xbox One i PlayStation 4.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!