Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Podvig godine: NASCAR vozač samoubilačkom taktikom iz omiljene video igre do sjajnog rezultata!

Simulacija vožnje često su na udaru kritika jer je u njima po pravilu moguće uraditi nešto što je u stvarnosti nemoguće. Ipak, NASCAR vozač Ross Chastain bukvalno je rizikivao život da bi u stvarnosti pokazao da je nemoguće zapravo moguće!

Naime, tokom poslednjeg kruga na trci u Martinsvilu proteklog vikenda, Ross je shvatio da se nalazi u očajnoj situaciji, i da poštenom vožnjom nema nikakve šanse da se probije napred i kvalifikuje za šampionsku rundu. Međutim, on se u tom momentu prisetio igre NASCAR 2005 za GameCube i pokušao da uradi ono što mu je tamo redovno uspevalo! I zaista, nekim čudom, stvarnost je pokazala da je to sjajna taktika! Naime, on se bukvalno zalepio za spoljni zid staze i dao gas do daske, i tako prošao kroz cilj! “U igri je to moglo da prođe”, rekao je on. “Ja nisam imao pojma da to može upaliti i u stvarnosti.”

Kakvo je čudo napravio Ross, najbolje pokazuje to što je on u poslednju krivinu ušao sa desete pozicije, a onda je ovom samoubilačkom taktikom prestigao čak pet rivala! Naravno, desna strana automobila bila je uništena, ali rezultat je došao, a NASCAR ga zbog ovog poteza neće kazniti. Treba reći i da su drugi vozači pokušavali ovako nešto u prošlosti, ali da im to baš i nije polazilo za rukom. Ipak, za ovako nešto potrebna je suluda hrabrost, jer morate da računate da su barijere pored staze ne samo izdržljive, već i da ne postoji bilo kakva izbočina koja bi za posledicu mogla imati fatalan udes. Zato, bojimo se da će na kraju sezone NASCAR ovu taktiku proglasiti zabranjenom, bez obzira na to koliko spektakularno izgleda!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!