Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Fan popravio nedovršenu Warcraft igru, trebalo mu šest godina!

Tokom devedesetih godina prošlog veka, čitali smo najave za igru Warcraft: Lords of the Clans, point-and-click avanturu u duhu igara kao što su Day of the Tentacle ili Full Throttle. Blizzard je ipak odlučio da odustane od objavljivanja ovog naslova, ali njegova nedovršena verzija procurela je na internet 2016. godine. Iako je ona bila upotrebljiva, fan patch koji se pojavio u svojoj finalnoj verziji stvari podiže na mnogo viši nivo.

Ova nedovršena verzija patila je od mnogih problema, od kojih su najuočljivije bile animacije u niskoj rezoluciji, što je često praćeno i drugim problemima. Dalje, deo animacija je nedostajao, a sinhronizacija je takođe često bila neispravna. Moder DerSilver83 krenuo je da ispravlja probleme odmah čim se procurela verzija pojavila, a posle brojnih beta, dobili smo i konačnu, 1.0 verziju. “Šest godina sam radio na ovome”, kaže autor na svom blogu. “Za to vreme uradio sam skoro sve što je bilo moguće i poboljšao sam međuanimacije. Za mene, ovo je sad već jako dobro i ne vidim svrhu daljih poboljšanja.” Koliko je ovo bilo izazovno najbolje nam govori to što je DerSilver83 ručno čistio animacije frejm po frejm, a neke stvari morao je ponovo da nacrta u Photoshopu.

Ovo ipak nije sve – u igru su dodate i potpuno nove animacije, zvuk je sinhronizovan a kreirani su i audio zapisi koji su nedostajali. Autor je išao do takvih detalja da je menjao neke scene kako bi ispravio greške u kontinuitetu. Dalje, dodato je i preko 200 zvučnih efekata i muzika iz prve tri Warcraft igre. Naravno patch je dostupan na autorovom blogu i instalira se veoma jednostavno – dovoljno je da sadržaj iskopirate u Cut_Scenes folder Warcraft Adventures. Naravno, procurelu verziju igre moraćete da pronađete sami, a i pored Blizzardovih napora, do nje nije toliko teško doći.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!