Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Sony izbacuje funkciju iz PS5, tvrdi da je niko ne koristi!

Nije novost da Sony ukida neke svoje servise (svi se sećamo šta se desilo sa PlayStation Home), ali jedan od njih nestaje manje od dve godine nakon izlaska PlayStationa 5. Kako iz kompanije navode, funkcija Accolades će nestati jer se ispostavilo da je igrači slabo koriste.

Ako to niste znali (a mi nismo!), Accolades dozvoljava svojim saigračima i protivnicima u onlajn mečevima dodelite svojevrsne bedževe, kao nagradu za njihovo primereno ponašanje, pomoć ili bilo šta drugo što smatrate korisnim. Teoretski, na taj način bismo mogli da znamo ko je od random likova na koje naletimo toksičan, a ko će igrati u granicama fer pleja. Međutim, Sony kaže da imamo još par meseci da isprobamo ovu funkciju pre nego što ona zauvek nestane.

“U jesen 2022, Acollades na PS5 više neće biti podržan”, stoji u zvaničnom saopštenju. “Ovaj sadržaj nije bio korišćen u meri u kojoj smo to očekivali, tako da smo odluči da se refokusiramo. Ohrabrujemo igrače da nastave da šalju pozitivne poruke jedni drugima.” Generalno, čini se da mnoge novine koje je PS5 doneo retko ko koristi, što uključuje interaktivna uputstva za igranje, preporučene aktivnosti i slično. Čini se da će Sony ili morati da poradi na njihovoj promociji ili će ih ugasiti, baš kao Accolades.

Autor: VideoGame Arena

Foto: Triyansh Gill/Unsplash

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!