Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Telenor 5G Gaming Arena turnir je u toku!

Prvi turnir na Telenor 5G testnoj mobilnoj mreži!

U periodu od 26. do 28. novembra u Naučno-tehnološkom parku Beograd biće održan 5G Gaming Arena turnir, prvo gejming takmičenje na Telenor 5G mobilnoj mreži.

Turnir organizuju kompanija Telenor i organizacija RUR esports, a svaki dana turnira biće posvećen jednoj igri. Prvog dana je organizovano takmičenje u Clash Royale, sutra je na redu Brawl Stars, a u četvrtak se očekuju okršaji u battle royale senzaciji Fortnite. Svi turniri počinju u 13h.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 3.000 evra, a prijave su bile otvorene za sve i potpuno besplatne. Igrači koji osvoje prvo mesto na turniru se nagrađuju sa 500 evra, drugoplasirani dobija 300 evra, a treće mesto osvaja nagradu u iznosu od 200 evra.

Telenor 5G Gaming Arena turnir je u toku

Svi Gaming Arena turniri će se igrati na mobilnim telefonima uključujući i Fortnite. Više detalja o događaju možete naći na ovom linku.

Naučno-tehnološki park Beograd (opština Zvezdara) je odabran kao lokacija turnira jer se tu trenutno nalazi jedina 5G bazna stanica u Srbiji koja je puštena u rad tokom juna ove godine. Peta generacija mobilnog interneta donosi višestruko uvećane brzine protoka, veću pokrivenost i kapacitete i gotovo potpuno odsustvo kašnjenja u prenosu podataka. Brzine koje nudi su od 10 do 100 puta veće od trenutno dostupnih, a očekuje se da će najveću primenu imati u automatizaciji i kontroli proizvodnih procesa, medicini, komunalnim uslugama, poljoprivrednoj i automobilskoj industriji.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!