Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Flotsam na prvi pogled – Gamescom 2019

Jedna drugačija apokalipsa, jedna drugačija upravljačka simulacija – Flotsam

Razvojni tim Pajama Llama Games ugostio nas je na svom štandu tokom Gamescom 2019 sajma kako bi nam predstavio svoju igru Flotsam.

Kao ljubitelje upravljačkih simulacija obično ne propuštamo da bacimo pogled na nova ostvarenja u žanru, a Flotsam se odmah izdvojio iz mora drugih svojom zanimljivom idejom. Naime celokupna igra će se odvijati na površini okeana u post-apokaliptičnom svetu u kojem je nivo vode dramatično narastao. Igrači će morati da naprave grad od materijala koji plutaju u okolini, dok će preživelima naređivati da skupljaju vodu za piće i hranu. Autori igre se hvale velikim brojem različitih predmeta koji mogu da se kreiraju što obećava raznovrsno izvođenje.

Osim što prati standardni koncept žanra, ovo ostvarenje je uplovilo i u survival žanr nalik na igre kao što su Frostpunk ili Banished. Mada će ovde biti važno da se poveća populacija grada, najveći izazov će biti održavanje svih stanovnika u životu, kao i zadovoljavanje njihovih potreba.

Još jedna velika novina koju Flotsam donosi je mogućnost da ceo grad zaplovi u određenom pravcu u cilju istraživanja nepreglednog plavetnila. Na taj način mogu da se prikupe novi materijali, brodolomci, ali i neki specijalni ajtemi.

Zanimljiv koncept i simpatičan dizajn su ono što nas je oduševilo kod Flotsam, a njegov uspeh će zavisiti od toga koliko mu pažnje razvojni tim posveti nakon premijere na Steam platformi. Po njihovim rečima, na igri rade više od pet godina, a ono što smo imali prilike da vidimo izgledalo je utegnuto, pa se postavlja pitanje koliko će ovaj naslov imati sadržaja. Trenutno nam deluje da ovo ostvarenje obećava.

Flotsam će napraviti svoje prve korake u Steam Early Access-u od 26. septembra 2019. i imaće cenu od 25 evra. Autori su ovaj iznos opravdali time što planiraju da naslov zadrže dosta dugo u Early Access fazi, pa veruju da će kada bude gotova igra ponuditi mnogo više u odnosu na ono što se od te cene očekuje.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!