Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Godhood na prvi pogled

Mada upravljačke simulacije po svojoj definiciji stavljaju igrače u ulogu „boga i batine”, Godhood je otišao korak dalje i pružio priliku gejmerima da se zaista nađu u koži božanstva. Naslov koji je privukao simpatije igrača na prvi pogled tokom svojih Kickstarter dana, u izradi je već tri godine, a nedavno je konačno stigao na Steam Early Access kada smo dobili priliku da ga isprobamo.

Pre nego što dobiju priliku da maltretiraju svoje podanike, igrači će morati da odaberu izgled i odaberu jednu od šest božijih zapovesti. Naslov ovde nudi neke neobične kombinacije, a one će uticati na to kako će se ponašati stanovnici malenog naselja koje će biti u fokusu ove igre. Podanici će se na osnovu odluka igrača i obavljenih rituala boriti protiv drugih religija kako bi povećali svoj broj.

Godhood screenshots

Naspram drugih predstavnika žanra, i možda nekog prvog utiska, Godhood je jednostavan i trenutno nije preterano dubok. Izvođenje je možda čak i previše prosto, a u igri nudi tek desetak sati sadržaja, što za sad moramo da prepišemo činjenici da se ovo ostvarenje nalazi u Early Access fazi. U trenutnom obliku igra se svodi na konstantno ponavljanje identičnih poteza, a oni delovi koji bi možda mogli da budu zanimljivi su u potpunosti prepušteni simulaciji.

Najveći kvalitet igre je atmosfera kreirana simpatičnim crtežom i opuštajućom muzikom. Godhood je u potpunosti upakovan u 2D grafički prikaz, a jednostavna animacija likova i okruženja će sa druge strane jasno otkriti da je ovo indi ostvarenje i da ne bi trebalo da se očekuje čudo.

Godhood screenshots

Osim uprošćenog izvođenja, drugi, a možda i najveći problem je to što se ovo ostvarenje prodaje po veoma visokoj ceni u odnosu na ono što pruža. Iznos na Steam „etiketi” je 25 evra što je verovatno bar duplo skuplje od očekivanog iznosa, a jedino opravdanje mogu biti obećanja autora koji tvrde da će u igru ubaciti još dosta sadržaja.

Šta to sve podrazumeva, u kom roku i da li im treba verovati ili ne, odluka je na vama. Mi smo uspeli da se lepo zabavimo uz Godhood pa nam deluje da ovo ostvarenje uz dosta dorade i Steam sniženje može da bude dobar izbor.

Igru nam je poslao Abbey Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!