Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Anthem je trebalo da izgleda potpuno drugačije tvrdi jedan od autora

Anhtem uopšte nije trebao da bude looter shooter

Gaming portal Kotaku je objavio članak u kojem citira nekoliko biših i sadašnjih Bioware developera koji tvrde da je Anthem trebao da bude skroz drugačiji.

Po njihovim rečima, Anthem je od svog začetka planiran kao onlajn multiplejer igra, ali je ona tek u kasnijim stadijumima prešla u looter shooter podžanr. Neimenovani developer je objasnio da je igra trebala da kombinuje akciju i survival, gde bi igrači imali cilj da krenu u ekspediciju i tu pokušaju da prežive što duže. Oni bi imali cilj da što duže opstanu u opasnim uslovima, a veliki deo izvođenja bi bili random eventi, kao što su promene vremenskih uslova ili neočekivana pojava teškog neprijatelja.

Jedan od ljudi koji je radio na naslovu rekao je da se od toga odustalo zbog grafičkog endžina Frostbite koji je izuzetno ograničavajuć. Kako je on objasnio, Frostbite je prepun problema i oni mogu da se zaobiđu samo sa krpljenjem propusta, a ne popravljanjem. Grafički endžin nema ni dobru dokumentaciju, pa razvojni tim nikad nije imao jasnu ideju zašto se nešto ponaša tako kako se ponaša.

Napraviti igru je već sam po sebi jako težak posao. Još teže je napraviti igru gde morate da se stalno borite protiv sopstvenog alata za razvoj.

Neimenovani BioWare developer

Situacija je postala zabrinjavajuća nakon što je tokom E3 2017 prikazan trejler za Anthem. Taj demo je bio potpuno isfoliran navodi jedan od autora, te da veći deo tim nije imao pojma da će tako nešto biti prikazano. Kada je on odgledao najavu kroz glavu mu je prošlo samo ,,okej, izgleda da je ovo igra koju mi treba da napravimo”. On je objasnio da je uobičajna pojava da se trejleri preuveličaju, ali da je u slučaju Anthem-a razvojni tim imao težak posao da dostigne nivo detalja koji je bio prikazan u videu. Kao što sada znamo, oni u tome nisu uspeli.

Nakon što je Kotaku objavio ovaj članak i sam razvojni tim Bioware se obratio javnosti sa zvaničnim saopštenjem. Kompanija nije želela da komentariše objavljene navode ističući samo da je ,,razvoj igara često težak proces”, ali da je razvojni tim dao sve od sebe da igračima predstavi naslov koji će biti zabavan. Kako je podvučeno u tekstu, studio se zahvaljuje igračima koji su odabrali ovu igru uz obećanje da neće odustati o rada na Anthem-u.

Našu recenziju igre možete da pogledate u videu ispod.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!