Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Reggie Fils-Aime napušta Nintendo

Nintendo ostao bez još jedne ikone

Nintendo je danas objavio da harizmatični predsednik američkog ogranka kompanije, Reggie Fils-Aime, odlazi u zasluženu penziju.

Kako je navedeno u saopštenju, Redži Fis-Ime (Reggie Fils-Aime ) će napustiti poziciju izvršnog predsednika Nintendo of America 15. aprila ove godine. Njega će na ovom mestu zameniti Dag Bauzer (Doug Boweser, da čovek se zaista zove tako) koji je trenutno direktor prodaje i marketinga.

Reggie Fils-Aime napušta Nintendo

,,Nintendo će zauvek imati mesto u mom srcu”, rekao je Redži u svojoj izjavi, navodeći dalje da sada želi svoje vreme da posveti porodici i prijateljima.

Redži Fis-Ime je došao u kompaniju 2003. godine, a tada je bio na poziciji zamenika direktora zaduženog za prodaju i marketing. Tokom karijere on je neprestano napredovao, a široj igračkoj javnosti je postao poznat nakon E3 prezentacije koju je poznati gejming gigant održao 2004. godine. Vrlo brzo nakon toga je osvojio srca igrača, koji su često citirali njegove harizmatične izjave. Iako je predstavljao samo američki deo kompanije on je postao svojevrsna ikona celog Nintendo-a, a tokom karijere je ispratio debije Wii, Wii U, 3DS i Switch konzola.

Vest je već privukla veliku pažnju igrača koji su složni da E3 prezentacije velikog ,,N” neće više nikad biti iste.

Redži u jednom od intervjua za američku televiziju CBS

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!