Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Stormdivers – Gamescom 2018 intervju i gameplay video

Stormdivers – oluja koja će promeniti battle royale žanr!

Finski razvojni tim Housemarque zauzima posebno mesto kod nas na VGA, jer je jedan od njihovih bisera, Alienation prvi video opis koji smo objavili. Ova igra je samo jedna u nizu odličnih ostvarenja kao što su Nex Machina ili Dead Nation, zbog čega smo tokom Gamescom 2018 sajma jedva čekali da vidimo njihov naredni poduhvat – Stormdivers.

Ono što nam je bilo najzanimljivije je to da ovaj naslov neće biti još jedan shoot-em up (po kojim se Housemarque proslavio) već se radi o pravoj battle royale igri.

Zašto su autori odlučili da odaberu ovaj žanr za svoje naredno čedo mi nismo želeli da pitamo, jer mislimo da je odgovor očigledan. Međutim, jednog od dizajnera igre, Henrija Markusa (Henri Markus) smo pitali šta će to biti drugačije u Stormdivers u odnosu na konkurente.

Henri Markus: ,,Mi donosimo naše iskustvo u arkadnim igrama u battle royale. BR se svodi na dve stvari: last man standing i mapu koja se smanjuje tokom vremena. Mi smo tu ubacili i power up-ove, baš kao u arkadnim igrama, što bi trebalo da učini mečeve dinamičnijim”.

Stormdivers Gamescom interview preview

Igra donosi jednu od najzanimljivijih novina u žanr. Umesto oluje koja se u kružnom obliku sužava tokom vremena, oluja u Stormdivers je nepravilnog oblika i biće različite forme u svakom meču.

HM: ,,Oluja je nastala zbog vojne nano-tehnologije i ona je izuzetno opasna. Ona je kreirana od sfernih elemenata zbog čega se tokom vremena stvaraju džepovi – zato je moguće da će se igrači nekad naći u tunelu, a ne u sferi.”

,,Zbog oblika oluje, u Stormdivers neće biti kampovanja”

Likovi u igri su podeljeni u tri klase, a svaka od njih će imati svoje specijalne moći. Na primer Juggernaut klasa će moći da se teleportuje po mapi, ali ne samo u različitim pravcima, već i u vis. Druga klasa će imati jatpack koji će joj omogućiti da se lansira van opasnih zona.

Nakon što nam je to Markus spomenuo, pojavio se glavni producent igre, Sami ,,Haxx” Hakala koji nam je premijerno prikazao gejmplej.

Pošto je video jako kratak, Hakala je ušao u detalje i objasnio nam da će mečevi imati do 60 igrača, koji će se naći na mapi od 9 kvadratnih kilometara (3x3km).

Runde će imati vremensko ograničenje od 15 minuta, ali je Hakala još jednom ponovio da će zbog oblika oluje okršaji biti dinamični, jer će igrači morati da se kreću. Takođe, specijalne sposobnosti bi trebale to dodatno da motivišu, ali će u mečeve biti ubečeni i nasumični događaji poput tornada koji će uticati na dinamiku.

Što se tiče opreme, Hakala je objasnio da će za najbolje komade armora morati da se ispune određeni uslovi poput određenog broja ubistava i drugo. Na ovaj način razvojni tim ne želi nijednom igraču da olakša posao pretvarajući Stormdivers u pay to win naslov što smo mi odmah pozdravili.

Hakala: ,,Umesto loot boxeva nateraćemo igrače da se sami potrude za određenu opremu.”

On je to jednostavno opisao sa izrazom ,,Git Gud”, koji je itekako poznat svima koji su igrali Dark Souls serijal.

Stormdivers Gamescom interview preview

U budućnosti igra bi trebalo da dobije i PvE sadržaj, naveli su autori. To je makar plan za 2019. godinu, ali je Hakala objasnio da na igri trenutno radi samo 16 osoba. Da bi PvE bio ispeglan, tim bi trebalo da ima bar duplo više zaposlenih, zaključio je on.

Nikad nismo bili u prilici da idemo lakšim putem, uvek se hvatali najtežih zadataka. – Hakala

Prijave za zatvorenu betu su otvorene i možete se upisati ovde, a prvi test se očekuje već tokom ovog meseca. Open beta bi trebala da počne tokom decembra, dok će početkom naredne godine Stormdivers ući u Early Access.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!