Capcom potvrdio: Monster Hunter World i Resident Evil 2 će koristiti Denuvo

PC Slider Vesti

Capcom ne odustaje od Denuvo-a

Capcom je na zvaničnim Steam stranicama igara Monster Hunter World i Resident Evil 2 naveo da će one koristiti Denuvo anti-tamper tehnologiju.

Poznati izdavač se nada da će tako sprečiti piratizovanje dva svoja naslova koje igrači očekuju sa nestrpljenjem, iako u prošlosti ova zaštita nije bila preterano efikasna sa nekim izdanjima ove kompanije (setimo se samo Resident Evil 7).

Od tad, Denuvo je usavršio anti-piratsku tehnologiju koja je sad teža za ,,razbijanje”, pa trenutno postoji nekoliko naslova koji uspešno odolevaju piratima kao što su Jurasic World Evolution ili Dragon Ball FighterZ.

Protivnici anti-piratske zaštite najčešće ističu kako je ovakav softver agresivan i kako on često ugrožava normalno funkcionisanje igara. Ovakve navode je u većini slučajeva teško dokazati, ali je producent popularne tuče Tekken 7 potvrdio da je baš Denuvo ,,kriv” za neke tehničke probleme naslova.

Kako predstavnici kompanije Denuvo ističu, njihov cilj je da onemoguće nelegalno umnožavanje igara u određenom periodu nakon njihovog izlaska, pa se može reći da su u ovim slučajevima uspeli u ovom poslu, a samim tim možemo da očekujemo da će i drugi izdavači nastaviti da podržavaju Denuvo.

Monster Hunter World izlazi za PC 9. avgusta, dok se Resident Evil 2 rimejk očekuje 25. januara 2019. godine.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password