Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Capcom potvrdio: Monster Hunter World i Resident Evil 2 će koristiti Denuvo

Capcom ne odustaje od Denuvo-a

Capcom je na zvaničnim Steam stranicama igara Monster Hunter World i Resident Evil 2 naveo da će one koristiti Denuvo anti-tamper tehnologiju.

Poznati izdavač se nada da će tako sprečiti piratizovanje dva svoja naslova koje igrači očekuju sa nestrpljenjem, iako u prošlosti ova zaštita nije bila preterano efikasna sa nekim izdanjima ove kompanije (setimo se samo Resident Evil 7).

Od tad, Denuvo je usavršio anti-piratsku tehnologiju koja je sad teža za ,,razbijanje”, pa trenutno postoji nekoliko naslova koji uspešno odolevaju piratima kao što su Jurasic World Evolution ili Dragon Ball FighterZ.

Protivnici anti-piratske zaštite najčešće ističu kako je ovakav softver agresivan i kako on često ugrožava normalno funkcionisanje igara. Ovakve navode je u većini slučajeva teško dokazati, ali je producent popularne tuče Tekken 7 potvrdio da je baš Denuvo ,,kriv” za neke tehničke probleme naslova.

Kako predstavnici kompanije Denuvo ističu, njihov cilj je da onemoguće nelegalno umnožavanje igara u određenom periodu nakon njihovog izlaska, pa se može reći da su u ovim slučajevima uspeli u ovom poslu, a samim tim možemo da očekujemo da će i drugi izdavači nastaviti da podržavaju Denuvo.

Monster Hunter World izlazi za PC 9. avgusta, dok se Resident Evil 2 rimejk očekuje 25. januara 2019. godine.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!