Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Insidia na prvi pogled

Insidia je postapokaliptična fuzija MOBA igara i poteznih strategija – miks koji je kod nas odmah podigao obrvu.

Naslov zanimljivog koncepta stigao nam je iz italijanskog tima Bad Seed i po rečima autora priprema se već neko vreme (naš intervju sa njima možete pogledati ovde). Igra je ukoračila u open beta fazu (besplatno) na Steamu 7. septembra, kada smo dobili pravu priliku da je isprobamo protiv drugih igrača.

Definiciju sa početka teksta treba shvatiti doslovno – mečevi se igraju jedan na jedan gde igrači upravljaju timovima od po četiri heroja (ovde se koristi izraz “champion”), a cilj je uništiti protivničku bazu ili eleminisati druge likove na mapi.

Insidia

Akcija se odvija potezno u fazama za razmišljanje i realizaciju, pa igrači istovremeno odlučuju o narednom potezu, a zatim posmatraju rezultate svojih odluka.

Svež koncept možda u početku deluje jednostavno, ali u kasnijim fazama meča to nikako nije. Kako se potezi izvode istovremeno, sve ih je teže predvideti. Samim tim do izražaja dolazi logika i dobro planiranje unapred koji najviše mogu da utiču na pozitivan ishod meča. Početkom našeg testa imali smo problem da nađemo protivnike, ali se situacija donekle popravila kasnije. Ipak, najtoplije preporučujemo da ovaj naslov igrate protiv prijatelja, jer je tad i najzanimljiviji.

Igra trenutno ima sedam champion-a, jednu mapu (na kojoj se nalaze i bonus ciljevi), što je dovoljno da steknete osnovnu ideju o tome kako će igra izgledati. Sa druge strane, mala količina sadržaja zna brzo da dosadi, ali ovaj problem će se verujemo otkloniti u konačnoj verziji igre, pa se nadamo da će autori poštovati plan o redovnom apdejtu novim likovima i mapama.

Insidia

Obzirom da se radi o beta verziji igre, koja je uz to ponuđena i besplatno, ovo ne možemo da uzmemo za zlo, baš kao i činjenicu da igra ima samo dve muzičke kompozicije i osnovne zvučne efekte. Grafički prikaz  i sad zaslužuje reči hvale. Odabran je atraktivan grafički stil koji savršeno leži ovom naslovu, a jedino što bismo mogli da zamerimo je nedostatak opcije za zum. Obzirom da se radi o nezavršenom naslovu, zanimljivo je da smo naišli na zaista mali broj bagova.

Iako je u beta fazi, Insidia je uspela da nas zabavi i zainteresuje, pa se nadamo da će razvojni tim zasukati rukave, jer nam deluje kao da naslov ide u pravom smeru. Mada je ovo tek primer onoga što će biti u punoj verziji, preporučujemo da isprobate Insidia-u.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!