The Sims 4: Get Famous

PC Review Slider
8

Odlično

Taman kada smo pohvalili EA i The Sims Studio da su se uozbiljili, jer su prestali da objavljuju po 3-4 ekspanzije za svoju aktuelnu The Sims igru stigla nam je nova ekspanzija i to za manje od pet meseci u odnosu na prethodnu. Ipak, The Sims 4: Get Famous možda je i najveće proširenje osnovne igre koje smo videli do sad.

I ovog puta podnaslov jasno otkriva temu ekspanzije, jer će sa novom epizodom simići moći da jure slavu u virtuelnom svetu. Ideja nije nova, jer je viđena u prethodnim igrama i može se reći da kombinuje Late Night i Showtime dodatke iz The Sims 3.

Najveća novina je novi sistem po imenu Fame koji predstavlja skalu slave simića, a koji će sada biti integralni deo igre. Opcija može da se isključi u svakom momentu, što će možda pojedini igrači poželeti da urade, jer postati slavan nije lak posao. Simići mogu da se okušaju kao glumci u novoj karijeri, ali će moći da steknu fame poene i ako zapevaju u lokalnom baru, zasviraju u parku ili odluče da snime beauty vlog. Ukoliko baš budu uspešni u tome, simiće će u stopu pratiti obožavaoci i paparaco fotografi. Igra takođe prati i ponašanje likova, a to je predstavljeno u vidu skale za reputaciju, pa je igračima ostavljeno da odluče da li će biti primerena ili neprimerena zvezda. 

Ono što je zanimljivo je to što će simićima slava lako ,,udariti u glavu” pa će oni promeniti svoje ponašanje i ubaciti neke nezgodne tikove. Sims humor ovde još jednom dominira, a moramo da priznamo da su autori bili veoma maštoviti kada su radili na The Sims 4: Get Famous.

The Sims 4 Get Famous screenshot

Igra je donela i dosta raznovrsnog sadržaja koji se najviše fokusira na prohteve novih zvezda. Na spisku uvrnutih novih predmeta nalazi se i ogroman sef u koje simići mogu da glume Baju Patka. Uz sve to ubačena je i jedna nova mapa Del Sol Valley, što je još jedan veliki plus u odnosu na prethodnu ekspanziju koja je to preskočila. Sve to je dovoljno da se zaključi da je Get Famous proširenje koje opravdava investiciju.

Odavno je jasno da The Sims 4 neće moći da bude tako dobar kao njegov prethodnik kojeg najveći broj igrača i dalje navodi kao najsvetliji primerak serijala, ali uz Get Famous i sve prethodne ekpanzije najnoviji nastavak može da ponudi dosta sati zabave… Pre nego što odlučite da se vratite u The Sims 3.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Good

 • Fame menja izvođenje celokupne igre
 • Dosta dogatnog sadržaja
 • Nova karijera i nova mapa

Bad

 • Od igrača traži mnogo više pažnje

Summary

The Sims 4: Get Famous je još jedna odlična ekspanzija koju vredi nabavaiti uz osnovnu igru.
8

Odlično

Izvođenje - 8
Vizuelne karakteristike - 8.6
Zvuk - 8.8

2 Comments

 1. Koliko se ukupno dobija novih poslova❔

  Reply
  • Samo jedna – gluma, ali likovi mogu i da postanu influenseri.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password