The Evil Within 2

PC Review Slider Sony Xbox
8

Odlično

Nakon što je Šinđi Mikami (Shinji Mikami) napustio Capcom, svi su sa nestrpljenjem očekivali narednu horor igru autora legendarnog Resident Evil serijala. The Evil Within je bio baš to, jer je sledio utabanu stazu Resident Evil 4 igre. Ipak, ovaj nasov je možda ipak postao još jedan od onih koji nije dobio pažnju kakvu zaslužuje. Nakon tri godine, stigao nam je i njegov naslednik, The Evil Within 2, koji je obećao da će proširiti izvođenje i doneti brojna unapređenja… i dosta toga što može da nas prestravi.

Ovaj naslov prati detektiva Sebastijana Kasteljanosa (Sebastian Castellanos) na njegovom traumatičnom putu kroz svet STEM-a. Ovaj uređaj korisnika uvlači u mračni svet košmara u koji verovatno niko nikad ne bi zakoračio bez jake motivacije. Kod Sebastiana okidač je bila informacija da su njegova žena i ćerka i dalje žive, ali da će ulazak u STEM biti jedini način da ih spasi.

Priča nastavka je ovog puta zanimljivija nego u prethodniku, mada se brzo stvara osećaj gledanja nekog horora B kategorije. U par navrata učinilo nam se da pojedini delovi radnje nemaju previše smisla i da su tu ubačeni čisto kako bi se stvorio dodatni izazov za igrača. Mada je pitanje i koliko igrači od priče očekuju neko remek-delo, jer i neki od najboljih naslova u žanru ne mogu da se pohvale kvalitetnim scenariom.

The Evil Within 2

Zato je mnogo bitnije to kakav gameplay donosi jedan ovakav naslov, a moramo odmah da napomenemo da The Evil Witihin 2 taj posao radi dosta dobro. Igra kombinuje nekoliko različitih elemenata izvođenja, poput akcije i šunjanja. Mada se na prvi pogled čini kao da ovo ostvarenje igračima nudi dobru selekciju naoružanja uz detaljan krafting sistem, šunjanje treba praktikovati kad god se za to ukaže prilika. U igri se nalazi veliki broj tipova različitih protivnika od kojih se tek nekoliko može opisati bezopasnim i to samo ako ne napadaju u grupi. Ostali se ponašaju neurotično i teško ih je ispratiti i naciljati zbog čega The Evil Within 2 zna da bude naročito izazovan. Baš u ovim delovima igra prenosi survival doživljaj kakav davno nismo osetili. Nakon pojedinih scena tokom priče zaista se stvara osećaj kao da je igrač jedva izvukao živu glavu.

Za razliku od prethodne igre, nastavak takođe uvodi open-world segmente, pa napredovanje nije isključivo pravolinijsko. Istraživanje se itekako isplati, baš zbog nedostatka municije, ali ovde treba biti pažljiv jer iza svakog ugla vreba neka nova opasnost.

The Evil Within 2

Tokom najvećeg dela The Evil Within 2 će biti veliki izazov za igrače, ali igranje dodatno otežavaju neki tehnički problemi.Tokom našeg prelaska, učinilo nam se da igra nema najbolji model detekcije pogodaka. Kako je municija oskudan resurs možete samo da pretpostavite koliko ovakav propust zna da unervozi. Tome ne pomaže i odlična vizuelna prezentacija igre i odličan zvuk koji pojačavaju užasavajuću atmosferu na ekranu. Protivnici u ovom ostvarenju deluju zastrašujuće samo kada se vide, ali često će njihov ulazak u scenu uspeti da izazove jezu.

The Evil Within 2 može da se posmatra na dva načina. Ukoliko od njega očekujete neke nove ideje i elemente koji žanr podižu na novi nivo, verovatno neće biti najzadovoljniji. Ako pak tragate za zanimljivim horor ostvarenjem, koje koristi najbolje elemente prethodnih naslova i izvođenje legendarnog Resident Evil 4, ovaj naslov predstavlja odličan razlog za neprospavane noći.

Good

  • Zastrašujuća atmosfera bez forsiranja jump-scare momenata
  • Inovacije u izvođenju predstavljaju napredak u odnosu na prethodnika
  • Odličan dizajn igre i u vizuelno i u audio segmentu

Bad

  • Potrebno navikavanje na tromu akciju
  • Mali broj različitih protivnika
  • Tehnički nedostatci

Summary

Mada nije najbolji predstavnik žanra, The Evil Within 2 predstavlja odličan izbor za svakog ljubitelja survival horor igara.
8

Odlično

Izvođenje - 8.1
Vizuelne karakteristike - 8.7
Zvuk - 8.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password