Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Elden Ring: Shadow of the Erdtree – Više od ekspanzije

Ako ste uživali u svojim putovanjima kroz Zemlje između (Lands Between), onda je Elden Ring: Shadow of the Erdtree obavezan za igranje. U narednim redovima saznajte zašto ne biste trebali da propustite ekspanziju Shadow of the Erdtree.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree je DLC koji uvodi novi kontinent odvojen glavnog sveta, a koji se zove Land of Shadow. Ovaj novi region ima složenu mapu sa raznovrsnim oblastima, sa zapanjujućim osećajem vertikalnosti koji će vas impresionirati i često zbuniti. Priča istražuje misteriozni lik Miquella na način koji će vas dugo ostaviti pod utiskom. Otkrivanje nove priče i likova će učiniti iskustvo mnogo interesantnijim.

Za Elden Ring: Shadow of the Erdtree bi se moglo reći da DLC više liči na ELDEN RING 1.5 nego samo na proširenje glavne kampanje. Land of Shadow uvodi nove momente koji deluju sveže i drugačije, ali osnovno izvođenje ostaje u skladu sa osnovnom igrom. Igrači neće morati da uče potpuno nove mehanike, ali izdvojeni momenti i okruženja čine da se oseća mnogo više od samog proširenja.

ELDEN RING Shadow of the Erdtree screenshots

Jedna od prvih stvari koja oduševljava u Elden Ring: Shadow of the Erdtree je “blessing” sistem. Sticanje i korišćenje ključnih predmeta značajno će poboljšati statistike glavnog junaka. Ovo je izuzetno važno u jednoj FromSoftware igri koje su ozloglašene zbog svoje težine, ali se čini i da je težina značajno povećana za ovaj DLC.

Pored toga, pronaći ćete talismane i Crystal Tears koje su moćnije od onih dostupnih u osnovnom svetu. Za igrače koji ne menjaju često svoj build, svoje oružje i opremu, ova poboljšanja su dobrodošla. Međutim, za one koji vole da eksperimentišu, tu su nova oružja, čini i upotrebljivi predmeti za istraživanje. Deluje kao da inovacije u ovom segmentu znatno proširiuju broj kombinacija novih buildova, pa verujemo da će svi igrači uspeti da naprave nešto što odgovara njihovom stilu borbe.

ELDEN RING Shadow of the Erdtree screenshots

Bez otkrivanja konkretnih detalja, boss-ovi u Elden Ring: Shadow of the Erdtree variraju od očekivanih do neverovatnih u pogledu dizajna i priče. Neki glavni neprijatelji će vas jednostavno oduševiti svojim iznenadnim pojavljivanjem, dugim i napornim putevima do kojih se dolazi do njih, ili mističnim animacijama. Iako nisu svi neprijatelji podjednako uzbudljivi, oni koji se izdvajaju su zaista nezaboravni i konstantno će vas držati u iščekivanju onoga što sledi.

Istraživanje mape u Elden Ring: Shadow of the Erdtree je i njegova najveća snaga i najveći izazov. Ogromna vertikalnost, može otežati navigaciju, posebno kada se nalazite ispod oblasti koju ste već istražili. Međutim, omogućavanje mnogih Sites of Grace olakšava kretanje.

Raznovrsnost okruženja je impresivna, od plaža punih svetlećih plavih cvetova, do podzemnih pećina koje podsećaju na Dark Souls, i lavirintskih ruševina. Tu su i pećine, kripte i legacy tamnice, pri čemu se površinski svet najviše ističe.

ELDEN RING Shadow of the Erdtree screenshots

Međutim, nekoliko oblasti je razočaravajuće pusto. Ponekad, nakon dugog puta do ugla mape, možda ćete pronaći malo ili nimalo neprijatelja, što može biti zbunjujuće. Srećom, nema mnogo ovakvih mesta.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree je prepun tajni. Na početku ste smešteni u centar i možete istraživati u bilo kom pravcu. Kako napredujete, shvatićete da je za dolazak do svake oblasti potrebno razmišljanje van okvira. Većina sadržaja je skrivena iza istraživanja van utabane staze ili obavljanja specifičnih radnji. Jedna posebno jeziva skrivena oblast zahteva čak i neke stealth segmente.

Igru su nam poslali FromSoftware Inc. i Bandai Namco Entertainment ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!