Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

E3 2023 je zvanično otkazan

E3 2023 je otkazan, zvanično su potvrdili organizatori ESA i ReedPop. Najznačajniji godišnji gejming događaj je trebalo da se održi u periodu od 13. do 16. juna u Los Anđelesu.

U svojoj izjavi, jedan od predstavnika organizatora naveo je da su učinjeni svi napori da se E3 2023 održi, ali da je vrlo brzo postalo jasno da on neće izgledati onako kako gejmeri zaslužuje. Po njegovim rečima zainteresovani izdavači video igara, usled i dalje nategnutih resursa koje imaju na raspolaganju i svih izazova, nisu u stanju da predstave demoe novih igara koje spremaju.

Insajderi industrije video igara govorkali su već kako su velike šanse da E3 2023 bude otkazan, a potvrda za to je stigla putem “procurele” email poruke ” E3 jednostavno nije prikupio dovoljno veliko interesovanje neophodno da se izvrši na način koji bi bio održiv i pokazao veličinu, snagu i uticaj naše industrije“, navodi se u poruci.

Podsetimo, neki od najvećih izdavača nešto ranije su potvrdili da će preskočiti E3 2023 kao što su Sony, Microsoft, Nintendo, kao i Ubisoft koji je najavo da će svoju Ubisoft Forward prezentaciju održati u digitalnoj formi.

U posebnoj izjavi, ReedPop je naveo da otkazivanje događaja neće uticati na E3 Showcase prezentacije koje su već najavljene, poput Summer Game Fest i Ksbok i Bethesda događaj.

Organizator ja izjavu završio u nadi da će kultni događaj biti održan narednih godina i da ovo nije definitivni kraj.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!