Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Crash Bandicoot je podsetnik na najgoru stranu igranja na telefonima

Igranje na mobilnim telefonima oduvek nas asocira na beskrajne mikrotransakcije i pay-to-win metode, a najlepše od svega, nikad ne znate kad će razvojni tim jednostavno da ukloni pristup igri. Upravo to se sad desilo sa Crash Bandicoot On the Run koji će nestati od 16. februara 2023.

Ovo je veliko iznenađenje kad znamo da se igra pojavila pre manje od dve godine (marta 2021.), a pogotovu jer je razvojni tim slao signale da igrače očekuje novi sadržaj! Kako je objavljeno, igrači već od sad ne mogu više da troše novac na igru, a od 16. februara neće moći više ni da je pokrenu! “Mnogo nam je značilo što smo oživeli vaše omiljene Crash junake i uživali smo u radu na igri”, stoji u saopštenju. “Hvala vam što ste trošili svoje vreme na nas i nadamo se da ćete nam se pridružiti u mnogim drugim igrama”.

Ipak, igrači teško da će posle ovog iskustva imati želju da investiraju vreme i novac u naslove iza kojih stoji King, najpoznatiji nam po Candy Crush. Da stvar bude još gora, pre samo nekoliko dana slati su signali da će igra ne samo nastaviti da živi, već da se očekuje i novi sadržaj. Razvojni tim tad se oglasio, a kako je preneo Crashy News nakon što je igra privremeno nestala sa Apple i Google servisa, oni su poručili da je u pitanju bag, odnosno da će se igra ne samo vratiti već i da upravo završavaju dodatni sadržaj! Samim tim, oni su svesno obmanjivali publiku koja je nastavila da troši novac, ne znajući da je kraj blizu.

Nažalost, igranje na mobilnim uređajima sve je popularnije, do tačke kad je ono dominantno u odnosu na konzolno i PC igranje, a ovakve stvari nastaviće da se dešavaju. Psihološke igre sa publikom i obmanjivanje dece i tehnički nepismenih korisnika ono je što se naziva “laka lova”.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!