Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Metal Slug: The Ultimate History – sve o legendi devedesetih!

Već ranije predstavili smo vam fantastičnu knjigu Bitmap Booksa pod nazivom „NeoGeo: A Visual History“, a sad nam od istog izvođača stiže novo izdanje! Nastavak saradnje sa legendarnom igračkom kompanijom SNK tako je krunisan literarnim ostvarenjem „Metal Slug: The Ultimate History“.

Metal Slug jedan je od najboljih igračkih serijala nastalih tokom devedesetih, a original i njegovi brojni nastavci su se od debija na egzotičnom NeoGeo sistemu pa do danas razmileli na bezbroj platformi. Iako se poslednje izdanje (Metal Slug XX) pojavilo još pre deceniju, ova franšiza i dalje je ekstremno popularna zbog jednostavnog, ali beskrajno zabavnog izvođenja. Ovde ste u ulozi neobičnih heroja koji će sami pokušati da unište čitave armije. Na raspolaganju vam je tona oružja, od klasičnih pištolja i pušaka pa do kreativnijih rešenja poput lasera ili skačućih bombi. Ipak, glavne zvezde su vozila, od tenka, pa do aviona ili naoružanih životinja poput kamile, noja ili slona!

Obrađene su sve Metal Slug igre – čak i one koje nisu baš ispale slavno

Metal Slug istovremeno je i trijumf dvodimenzionalne grafike koja čini da ove igre nikad ne zastarevaju u tehničkom smislu. Kvalitet animacije i detaljnost svakog nivoa i dalje nemaju konkurenciju! Na sreću,sve to je odlično preneto u ovu impozantnu knjigu. Već težina od dva kilograma upućuje na tako nešto, a kroz 450 strana saznaćete valjda sve moguće stvari o serijalu. Prve stranice vode nas u osamdesete godine i sve što je prethodilo nastanku Metal Sluga, uključujući tu inspiracije u obliku fenomenalnih arkadnih ostvarenja In the Hunt i GunForce II. Nakon toga ostaje da zaronite u priče o nastanku svakog od do sad objavljenih nastavaka, pa čak i spinofova rađenih za prenosive konzole. Čitavih 300 strana posvećeno je predstavljanju ukupno 12 igara, ali ovo je vizuelni deo knjige gde ćete videti koncept artove, promo materijale i prelepe screenshotove.

Metal Slug 4 pojavio se u vreme kad SNK više nije ni postojao

Glad za informacijama verovatno će vam utoliti intervjui koji se prostiru na šezdeset strana i to sa vodećim ljudima Metal Slug projekta, od kojih mnogi do sad nikad nisu govorili za javnost. Ne očekujte tonu suvoparnih informacija i generičkih pitanja, jer smo iz ovih razgovoara saznali mnoštvo interesantnih informacija  koje nećete pronaći na internetu. Iako je dve trećine knjige posvećeno fotografijama, preko 100 strana gusto kucanog teksta stvara utisak da ništa važno nije izostavljeno, tako da ovo nikako nije obična slikovnica kroz koju ćete protrčati za dan.

Mnoge ilustracije do sad nisu viđene

Ono gde Bitmap Books ne greši jeste kvalitet izrade knjige. Ne treba ni napominjati da je ona urađena u tvrdom povezu, kao i da je kvalitet papira odličan, što i uzrokuje impozantnu težinu. Izbor slika je besprekoran, a ni tekstovima ne možemo uputiti zamerke. Čini nam se zato da ovo nije samo knjiga za ljude koji vole Metal Slug, već i da bi ona zainteresovala svakog gejmera prvo svojim vizuelnim karakteristikama a onda i sadržajem.

Knjigu za ovaj opis nam je ustupio Bitmap Books

Foto: Bitmap Books

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!