Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Novi pokušaj: Gran Turismo 7 mogao bi da završi na PC-ju

Davne 2004. godine, autor Gran Turismo serijala Kazunori Yamauchi najavio je da bi GT4 mogao da se pojavi za PC. Međutim, Sony je sve to brzo demantovao. Skoro 20 godina kasnije, istorija se ponavlja, ali možda sa srećnijim završetkom.

U intervjuu za GTPlanet, Yamauchi ipak ističe da nije dovoljna samo njegova želja. “Gran Turismo je pažljivo doteran naslov”, rekao je on. “Ne postoji mnogo platformi na kojima bi igra radila u 4K/60 fps, tako da se moramo usredsrediti na jednu platformu. Nije to jednostavna tema, ali naravno, razmišljamo o tome.” Kad je pre skoro dve decenije najavljivao ovako nešto, Yamauchi je takođe hvalio snagu PC platforme, čak sugerišući da ga PlayStation 2 sputava da ispuni svoju viziju. Čini se da je PS5 danas i dalje snažniji od većine gejming konfiguracija, ali i da Yamauchi zna kako će se to vremenom promeniti.

Sony je kao što znamo već počeo sa izdavanjem svojih hitova za PC, ali činilo se da Gran Turismo 7 uopšte nije tema za razgovor, sve do sad. Da li će tako ostati ipak ne zavisi od Yamauchija i njegovog Polyphony Digitala, jer su oni 2nd party developer koji je pod totalnom kontrolom Sonyja. Opet, ne vidimo razlog zašto igra ne bi završila na PC-ju, makar u momentu kad je jasno da je prodaja verzije za PS4 i PS5 značajno opala. Ostaje nam samo da sačekamo, jer čini se da je sve ovo samo na nivou želja.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!