Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

2022 World Cup mod u FIFA 23 – Očaj za kraj!

FIFA i EA Sports raskinuli su saradnju, pa je World Cup mod za FIFA 23 poslednji koji ćemo videti. Ipak, nije teško ustanoviti da je posao samo odrađen koliko se moralo, pa čak i nešto manje od toga!

Najbolja vest jeste da se u ovom modu nalaze sve 32 reprezentacije, što uključuje Srbiju, sa pravim igračima i dresovima. Naši igrači predstavljeni su prilično realno, što podrazumeva solidnu sredinu i napad, kao i problematičnu odbranu. Nažalost, roster je priličan problem, pa čak i u danima nakon početka svetsko prvenstva, možemo videti Benzemu i Manea kako predvode napade svojih reprezentacija, iako su obojica van pogona i nisu ni putovali u Katar. Sem zemalja učesnica, prisutno je još 15-tak ekipa koje se nisu kvalifikovale, ali ih možete ubaciti na SP ako to želite. Nažalost, malo toga pozitivnog može se pronaći u ovom modu.

Najveće negativno iznenađenje je što se u igri nalaze samo dva od osam stadiona u Kataru, a EA Sports sebi u prošlosti nikad nije dozvolio takvu bruku! Iako je i 2018 FIFA World Cup mod funkcionisao na sličan način, tamo smo makar imali sve stadione na broju. Treba li to napominjati, ovaj mod ne dozvoljava igranje kvalifikacija, a nema ni Captain Your Country moda i još odličnog sadržaja koji smo poslednji put videli u odličnom 2014 FIFA World Cup. Konačno, ništa nije urađeno ni sa gejmplejom koji je ove godine ofanzivniji nego ikad, uz tonu čudnih rezultata i vatromet golova.

S obzirom da EA Sports od 2014. godine i nema nikakvu želju da se bavi Svetskim prvenstvom u fudbalu, čini se da gubitak licence nikome neće teško pasti. Ostaje zato samo nada da će se neko drugi prihvatiti tog posla u saradnji sa FIFA, ali za rezultat toga moraćemo da čekamo 2026. godinu! Do tad, naš savet je da nađete 2014 FIFA World Cup za PS3 ili Xbox 360 i igrate ga makar preko emulatora.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!