Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PS4 emulator omogućava da igrate skoro 40 igara za sistem!

PlayStation 4 emulacija lepo napreduje, s obzirom da postoji nekoliko projekata na tu temu. Jedan od njih, fpPS4 posebno se izdvaja, s obzirom da podržava blizu 40 komercijalnih igara, koje su već sad potpuno igrive!

Naravno, ovde je reč o manje kompleksnim naslovima zasnovanih na sprajtovima, pa zaboravite na Bloodborne, Gran Turismo 7 ili novi God of War. Ipak pohvalno je što emulator već sad toliko dobro renderuje i grafiku i zvuk, a među podržanim naslovima su Sonic Mania, Super Meat Boy, Uncanny Valley i mnoštvo drugih, prenosi Wololo. Sem toga, navodi se da program podržava i 12 homebrew igara odnosno da devet komercijalnih naslova takođe može da se startuje, ali da nisu igrivi. Naravno, svi ovi naslovi dostupni su na PC-ju, ali kao što smo konstatovali, ovakav napredak mora da nas raduje! PS4 inače je trenutno popularniji nego ikad na našim prostorima, s obzirom da se može kupiti po četvorostruko nižoj ceni od PS5, na stranu što se on može modifikovati da pušta piratski softver.

Ako želite da isprobate fpPS4, vodite računa da vam je neophodan 64-bitni operativni sistem, grafička kartica koja podržava Vulkan API, ali i procesor sa integrisanim AVX2 instrukcijama. Ovaj poslednji zahtev sve češće viđamo i u igrama (Uncharted za PC je najnoviji primer), pa je neophodno da imate ili Intel Core procesor četvrte generacije ili značajno noviji AMD CPU.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!